Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Rheumatoid arthritis esetén...

Rheumatoid arthritis esetén milyen kezelések hatékonyak?

Figyelt kérdés

máj. 20. 04:39
1 2 3 4 5 6
 21/57 anonim ***** válasza:
Azok alapján tettem fel a kérdést. Normális esetben egy ilyen diagnózis után az ember kapja a gyógyszert + jár kontrollra. Te nem írtad, hogy szedsz gyógyszert, orvoshoz pedig vársz. Tehát felmerült bennem, hogy még nem is voltál orvosnál és tünetek alapján öndiagnosztizáltál. Nincs igazam?
máj. 25. 15:30
 22/57 A kérdező kommentje:

Lehet, hogy félreérthetően fogalmaztam, de engem nem csak az orvosok által felírt kezelések érdekelnek, hanem minden.

És képzeld az orvosok is emberek és rengeteg embert félrediagnosztizáltak és félrekezeltek. Megesik. És mivel jelen esetben az én testemről és az én életemről van szó, hadd döntsem már el, hogy mit csinálok.

A kérdés kiírása óta kipróbáltam sok mindent és elég sok bevált.

máj. 25. 16:13
 23/57 anonim ***** válasza:
Én nem azt kérdeztem, hanem azt, hogy nálad az RA már konkrét orvosi diagnózis-e vagy ezt tünetek alapján te gondolod, hogy van. Azt, hogy mit csinálsz nyilván te döntöd el, de ha valaki meg tanácsot akar adni, annak érdemes a lehető legtöbb dolgot tudnia az adott dologról.
máj. 25. 16:31
 24/57 A kérdező kommentje:
És te tanácsot akarsz adni?
máj. 25. 16:51
 25/57 anonim ***** válasza:
Igen, így viszont nem egyszerű. Ha pl nem is RA, csak te gondolod, az nagyon más helyzet. Nekem is voltak olyan tüneteim, amik arra utaltak, de végül nem is az volt.
máj. 27. 09:18
 26/57 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező,megkérdezhetem hogy mi vàlt be nálad? Hasonló cipőben járok
máj. 30. 00:26
 27/57 A kérdező kommentje:
#25. Milyen betegséged van? Mivel gyógyítod?
máj. 30. 06:50
 28/57 A kérdező kommentje:

#26. Egy csomó mindent csinálok. Először is néhány könyv, ami arról szól, hogy súlyos állapotban lévő rheumatoid arthritisben szenvedő emberek is meg tudtak gyógyulni egy bizonyos étrend betartásával.

Erről olvashatsz Dr. Steven Gundry könyveiben, aki szívsebész, kardiológus, immunológus.

Ezen kívül néztem a témában sok előadást egy videómegosztón, az előadók között volt professzor, orvos, kutató, természetgyógyász és olyan is, akinek nem ismert általam a végzettsége, de nagyon okosakat mondott.

Vettünk sok étrend-kiegészítőt.

Sajnos már némelyik készítmény meg volt véve, amikor kiderült számomra, hogy olyant összetevőt tartalmaz, ami miatt nem tudom azokat szedni, szóval kiemelten figyelni kell minden összetevőre.

Külsőleg és belsőleg is próbálom kezelni.

Külsőleg használtam lóbalzsamot, ez volt itthon, mert egy családtagom használta valami másra, de mint kiderült, nálam is bevált. 4 gyógynövényt, kámfort, iszapot is tartalmaz.

Amikor nagyon fájt, akkor ezt használtam.

Kenni lehet még illóolajjal, még nagymamám idejéből úgy emlékeztem, hogy egyszer vettem neki eukaliptuszos terméket, amire azt mondta, hogy jó volt, így azt is alkalmaztam.

Vigyázz, hogy ne kend töményen a bőrre, hanem bázisolajban, például hidegen sajtolt extra szűz olívaolajban keverd el és azután kend a bőrre.

Aztán van a magnézium-szulfát, ezt tettem a fürdővízbe. Nem sok fürdővíz, sok magnézium-szulfát. Adagolását még csak most tapasztalom ki.

Szerencsére ez mind volt itthon, még korábbról.

Ezeken kívül szedek vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, aminosavakat, mikrotápanyagokat, sokfélét.

Fontos, hogy olvass, tájékozódj, ne csak bevedd az akármit, hanem tudd, hogy neked mennyi kell és mi hogyan működik.

Lehetséges, hogy sokan nem fogják jó szemmel nézni, hogy új úton jársz.

De én azt láttam, hogy sok patikai "orvosság" inkább árt - csak a nevében gyógyszer, de inkább ártszer.

Az egyik kulcs az - amint a mai napon realizálódott számomra - alacsony kálium szint, azaz káliumhiány.

És bórt is érdemes szedni.

Fogok még alkalmazni akupresszúrát és lehet, hogy egy elektromos készüléket is beszerzünk.

Vannak még részletek, amikről eddig nem találtam számomra egyértelmű leírást.

Ha veszel étrend-kiegészítőket, akkor csakis minőségit vegyél.

Kajálásodat muszáj lesz átalakítani, mert az egy fő ok, egy kulcsfontosságú szereplő.

Olvasd el a fent megadott szerző könyvét.

Én csak nemrég kezdtem orvosokhoz járni, de sajnos elég vegyesek a tapasztalataim.

Nem mindegyik segítőkész (hanem éppen ellenkezőleg). :(

És nem mind halad a korral.

Ha röviden össze szeretném foglalni: amit esznek az emberek, az árthat nekik, ez hatással van a bélfalra és a bélflórára. Ha a belek áteresztővé válnak és a káros baktériumok elszaporodnak, kész a baj. Ha hamar rájön a beteg, gyorsan tudja kezelni.

Nekem évekbe telt, mire rájöttem, hogy mik a bajaim.

Igen, nem az orvos jött rá, hanem első körben én.

És vagy felfogja az ember, ami ebben a könyvben le van írva vagy nem. Ha szűk látókörű és nem változtat, akkor romlani fog az állapota.

Nekem egyik pillanatról a másikra óriásit romlott, mert akkor még nem tudtam, hogy mitől volt.

Tehát szerintem fontos, hogy lásd az összefüggéseket.

Az egyik könyv címe: A növényparadoxon.

Amúgy én eddig is úgy kajáltam, hogy sok zöldséget és gyümölcsöt ettem, de kiderült, hogy nem mindegy, hogy azok közül melyiket és mennyit.

Régóta meglévő kérdéseimre kaptam választ abból a könyvből.

Ajánlom egyébként mindenkinek, nem csak neked.

Remélem, hogy neked is beválnak a fenti módszerek és a könyvben leírt étrend.

Most ennyi jutott eszembe, ha még érdekel vmi, írj privát üzenetben.

máj. 30. 07:27
 29/57 anonim ***** válasza:

#25 vagyok

Nekem colitis ulcerosam, azaz fekélyes vastagbélgyuszim van, de ez a betegség sokaknál jár ízületi gondokkal, olykor nagyon hasonló tünetekkel, mint az RA. Az öngyógyítást ellenzem, a próbápkozást rá valamennyire támogatom. Az ilyen hol eltűnő, hol előjövő betegségekkel különösen vigyázni kell, mert hamis reményt tud adni 1-1 "gyógymód". Sok példát láttam, hogy valaki túl elutasító volt a rendes kezelésekkel kapcsolatban, amit megértek, mert pl szteroidot szedni nagyon szar, viszont így sokkal nagyobb bajt okozott magának hosszútávon.

Engem egy biológiai terápia (infliximab) hozott (vagyis inkább tart) rendbe, pedig én is végigpróbáltam a világon mindent is...Valakinek ez jön be, valakinek az, de az orvoslással nem szabad elutasítónak lenni teljesen, mert nagy baj esetén az fog segíteni, tetszik vagy sem.

máj. 30. 12:20
 30/57 anonim ***** válasza:
Nagyon köszönöm,hogy váaszoltál
máj. 31. 00:13
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!