Rheumatoid arthritis esetén milyen kezelések hatékonyak?
"Miért mondják, hogy gyógyíthatatlanok az autoimmun betegségek?"
Itt bukott a hiteled, utsó. Az autoimmun betegségek valóban gyógyíthatatlanok. Mégpedig azért, mert az immunrendszer nem felejt! Amire egyszer kirúgott, arra egész életünkben ki fog rúgni,éppen ez a működésének a lényege.
Amit a mérgekről írsz, akár hihető is lehetne, hiszen felmérések szerint közvetlen környezetünket mintegy 8000 kemikália hatja át, és noha bőszen hangoztatják, hogy elenyésző dózisban, ezek szinergikus hatását a kutya se vizsgálta. Vagy ha igen, nem merte nyilvánosságra hozni. Az boltok polcain felkínált élelmiszernek látszó tárgyak is nyakig vannak emberbe nem való kemikáliákkal, mérgekkel,amik néhány év alatt hazavágják a bélflórát, és ha a mintegy 1800 baktériumtörzsből egy-két meghatározó faj pusztul ki, megnézhetjük magunkat. Egy egészséges bélflóra vitaminokat, enzimeket, neurotranszmittereket szolgáltat a szervezet számára, ha megfelelően van táplálva. Utóbbiak hiánya okozza pl a fiatalok körében járványszerűen terjedő mentális gebaszokat.
Amit az orvosokról mondasz, nem az ő hibájuk, hogy le vannak maradva egy brosurával. Még a British Medical Journal is felrója a rendszernek, hogy 17 év szükséges ahhoz, hogy egy új ismeret bekerüljön a protokollba. Amiről mi itt beszélgetünk, 2015-ös tanulmányokból ered, tehát pár évet még várni kell, hogy a dokik beszéljenek róla.
Én magam 15 éves korom óta vagyok autoimmun beteg. Vagyis 50 (!!!) éve. Akkoriban olyan ritka volt, hogy a doki a nagykönyvből silabizálta ki, hogy vajon mi is a bajom. Ma kb ugyanannyit tud róla az akadémikus orvoslás, mint akkor. Mindig szerettem a fizikai munkát. Még kőműves mellé is eljártam, ha időm engedte. Az edzéstervem is szigorú volt. Ilyen aktivitáshoz táplálékra is szükség volt, és én ettem is két ember helyett! Kenyeret is negyedkilószámra. 25 éve odáig fajult a dolog, hogy az autoimmun gyulladástól bedurrantak az ízületeim. Főleg a bokáimban. A nejem a reumatológián dolgozott, az akkoriban frissen kinevezett főorvos pedig jó barátom. Képes volt a neten országos konzíliumot összetrombitálni az esetem kapcsán. Együttes erővel megállapították, hogy fél-egy éven belül mankó, és/vagy tolószék lesz a jussom. Csemegének Methotextratot írtak fel, bevallottan azért, hogy az immunrendszeremet hazavágja. Hamarosan nyolcféle "gyógyszer" kellett a mellékhatások és az új gyógyszerek mellékhatásainak csillapítására. Itt, a nyolcadiknál durrant be az agyam, és borítottam kukába a gyógyszeres fiók teljes tartalmát,és vettem saját kezembe a sorsomat. Vidékre költöztem, bio-gazdálkodásba kezdtem, és javarészt azt ettem, amit megtermeltem. De arra a qurva kenyérre, tésztafélékre nem gyanakodtam. Na, mindegy, a lényeg az, hogy az évek/évtizedek során mindenféle táplálkozási módszert elkövettem a testem ellen, de igazi javulást csak 3 éve Terry Vahls (aki maga is tolószékből kelt fel) módszere hozta. Ezt Kokawecz Kata által ismertem meg. Most tünetmentes vagyok. Persze a rombolás eredménye megmaradt, a lábaim tropák, de a tolószék azóta is várat magára.
#40. Köszönöm!
#41. Köszönöm szépen újra! Ezek fontos részletek!
Milyen autoimmun betegséged van? SM?
Nagyon ügyes vagy, hogy magadnak termeled meg, amit lehet!
Terry Vahls paleo étrendet javasol?
Honlapom? Hadd meséljem el egy napomat. Fél öt, öt óra tájban kelek. Körbejárom a baromfiakat, a kertet, az erdőt, aztán beülök az üvegezett verandára, megfejtek két rejtvényt. Elmegyek a kutyával egy körre, hagyom egyet úszni. Mire hazaérek, a nejem összekészítette a Kolláth-reggelimet, azt a pergola alatt, vagy az üvegezett verandán elfogyasztom. Közben a madarakat figyelem. Rozsdafarkú, barázdabillegető, rigófélék, meg gerlék a mindennapos vendégek, ezek szinte karnyújtásnyira jönnek a pergolánál. Reggeli után kávézok, ezt is a szabad ég alatt, loncillatban, vagy a verandán. Fél tíz tájban kimegyek a kutyával a tópartra, délig horgászom,közben relaxálok. Itt tudok csak teljes egészében kikapcsolni. Ebéd előtt még megpucolom a halat, mindenki (kutya-macska-baromfi) megkapja a maga részét, a többit a nejem belátására bízom; elkészíti, vagy elteszi szűkösebb időkre. Ebéd után a verandán, vagy a pergola alatt ejtőzök, megiszom a kávémat, közben a madarakkal haverkodok. Délután a ház körül teszek-veszek, vagy barkácsolok. Ez nagyon fontos része az életemnek. Egy férfiembernek szüksége van kézzelfogható alkotásokra, sikerélményekre. Arról nem is beszélve, hogy a nyers fa érintése-illata nekem nagy boldogsághormon-löketet ad. Aztán ilyen tájban, mint most, bejövök a hűvösre, kicsit belenézek a netbe. Hétvégén a gyerekekkel, vagy a városból elszabadult barátokkal bográcsozunk.
Szerinted hol férne bele egy honlappal való foglalkozás?
#45. Nem tudhattam, hogy mivel telnek a napjaid. Egyébként szerintem nem sok idő, valószínűleg, amennyit itt írsz, annyival a honlap is meglenne. De ha nincs, hát nincs.
Nem értem, hogy milyen étrenden vagy. Terry Wahls nem paleo étrendet javasol? Akkor abba hogy fér bele a Kolláth reggeli?
"Itt bukott a hiteled, utsó. Az autoimmun betegségek valóban gyógyíthatatlanok. Mégpedig azért, mert az immunrendszer nem felejt! Amire egyszer kirúgott, arra egész életünkben ki fog rúgni,éppen ez a működésének a lényege."
Sajnos te csak addig jutottál el, hogy leálltál a további mérgezéssel és életmódodon változtatták, amivel a betegséged előrehaladását leállítottad vagy csökkentetted. Azért mert te "csak ennyit" értél el, azért ne gondold, hogy ennél több nem is lehetséges, mert saját magad is programozod ezáltal. Amit te eddig elértél, azt az autoimmun betegek több mint 90%-s biztosan nem fogja elérni, mert továbbra is járják az orvosi köröket és az életmódjukon és az étrendükön sem biztos, hogy változtatnak. Aki nem fogja fel a betegsége kialakulása és a mérgező anyagok közötti összefüggéseket, azok továbbra is mérgezni és betegíteni fogják magukat, nem csak gyógyszerek segítségével. A test minden betegségből regenerálni tudja magát a lélek segítségével. Amíg valaki kizárólag csak testben tud gondolkodni, addig sosem fogja megtalálni a saját maga gyógyulásának kulcsát. Sokan gyógyultak ki autóimmun betegségekből, többet is ismerek közülük, ezért nekem biztosan nem fogod tudni beaadni, hogy gyógyíthatatlan...
"A test minden betegségből regenerálni tudja magát a lélek segítségével. Amíg valaki kizárólag csak testben tud gondolkodni, addig sosem fogja megtalálni a saját maga gyógyulásának kulcsát."
Ezt a vágyvezérelt gondolkodást valóban beteg embereknek ne hirdesd. Külön aljas az az alig rejtett mondanivaló, hogy aki nem gyógyul meg, az ezért saját magát okolhatja...
Ha már alaptanul sértegetsz, legalább tanuld meg leírni az elméjük szót.
De nyugi, én meg nem állok le vitatkozni olyannal, aki azt hirdeti, amit SZERETNE, hogy igaz legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!