Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Stressz/aggodalom hatására...

Stressz/aggodalom hatására adott helyen fájdalom, kezdődő rák, megelőzés?

Figyelt kérdés

Egész életemben stressz/aggodalom/megszégyenítés, valamint a görcsös megfelelési kényszer esetén mindi adott helyen éreztem fájdalmat.

Szövettan: azon a helyen kialakuló rák esélyének lehetőségére utaló elváltozás van.

Egész életemben elnyomtam érzéseimet, hogy "a másik nehogy megharagudjon", "hogy a másiknak legyen jó", "nem baj ha nekem rossz lesz vagy hátrányba kerülök/kihasználnak", utólag persze szenvedtem és önmagamat szidtam.

Hogyan, miképpen változtassak az életemen, hogyan tud változtatni életén az akinek nincs pénze heti húsz-harmincezres "drága pszichoterápiákra" és hasonlókra?

jan. 8. 16:29
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Értem, nagyon szépen köszönöm a sok segítséget.
jan. 8. 19:27
 12/22 anonim ***** válasza:
11 Igazán nincs mit.
jan. 8. 19:45
 13/22 anonim ***** válasza:
Kérlek ne higgy el minden baromságot. Nem,nem a stressz miatt leszel rákos. Semmi köze hozzá. A rák nem válogat, ezt biztos hallottad már.
jan. 8. 22:18
 14/22 A kérdező kommentje:

"Kérlek ne higgy el minden baromságot. Nem,nem a stressz miatt leszel rákos. Semmi köze hozzá. A rák nem válogat, ezt biztos hallottad már."

Eddig sose hittem benne, de egész életemben tapasztaltam, hogy amikor aggódok vagy idegeskedek valamin, esetleg érzelmeket nyomok el konfliktushelyzetben, vagy megfelelési kényszer céljából, mindig egy bizonyos ponton szoktam fájdalmat/kellemetlen érzést érezni.

OTT TALÁLTÁK.

jan. 9. 00:01
 15/22 anonim ***** válasza:
Senki nem érez fájdalmat idegeskedéskor meg "megfelelesi kényszer" miatt,aki egészséges. Azért érezted,mert nem voltál egészséges akkor sem.
jan. 9. 07:07
 16/22 anonim ***** válasza:
jan. 10. 03:08
 17/22 A kérdező kommentje:

"Senki nem érez fájdalmat idegeskedéskor meg "megfelelesi kényszer" miatt,aki egészséges. Azért érezted,mert nem voltál egészséges akkor sem."

Gyerekkorom óta, 6 éves korom óta több évtizeden keresztül éreztem.

Egészséges voltam.

jan. 10. 09:05
 18/22 anonim ***** válasza:

Dehogy voltál. Egy ponton nem éreznek fájdalmat egészséges emberek. Baromira nem. Ne ámítsd magad. Ha 6 éves korod óta kényszeresen ideges voltál, már rég ki kellett volna vizsgálni vagy megoldani. Ha van egy fájó pontom,húzok az orvoshoz es nem fogadom el évtizedekig. Pláne nem kenem megfoghatatlan lelki dolgokra. Aki nem egészséges,az irritált és ideges. Nem az idegesség miatt lettél beteg,hanem a betegség miatt ideges. Gyulladás/irritáció/deformáció biztosan volt.

Megjegyzem,nekem minden kijutott az életben,de soha nem éreztem egy állandó ponton fájdalmat. Ez amúgy így nem igaz,mert 1x igen, elmentem fogászati CT-re és megtalálták a gyulladást. Ha nem járok a végére,még ma is egy gyulladással rohangálnék,ami meg minden mást hozna magával.

jan. 10. 11:15
 19/22 A kérdező kommentje:

Idegesség, stressz hatására szinte mindenkinél fellép pl. gyomorfájdalom, "gombóc a torokban"-érzés, valamint hogy "nem tud enni", olyan tünetek, melyek egyébként nincsenek jelen és soha máskor nem jelentkeznek, csak ilyen és hasonló kiváltó inger hatására.

Mindig lehetett volna orvoshoz rohangálni: "jajj rendkívül hatalmas stresszhatás ért, gombóc a torokban -> gégerákos vagyok biztosan, vizsgáljanak ki", "történt valami, 6 napja nem tudok enni, biztos gyomorrák lesz ez".

jan. 10. 11:40
 20/22 anonim ***** válasza:
A gombóc a torokban, gyomorideg nem egy pontba lokalizált fájdalom. Ezek nem fájdalmak. És a legtöbb egeszségesnek ezek sincsenek amúgy. Igen,ha szarul vagy,menj orvoshoz mindig. A te esetedből is látszik,mennyire káros,ha mindent a stresszre fog az ember és kesőn jut normális 21. századi gyógymódhoz.
jan. 10. 12:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!