Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Napok óta megy a hasam,...

Napok óta megy a hasam, émelygek, valami tuti tipp?

Figyelt kérdés

Napokkal ezelőtt hánytam, ment a hasam. Daedalon, normaflore kombó megmentett. Azt hittem el is múlt minden de napok óta újra megy a hasam ami még el is viselhető, mert nem olyan gyakori/vészes. Ez a folyamatos émelygés és esti savtúltengés ami megőrjit. Főleg azóta jelentkezik mióta elfogyott a Normaflore.

Diétázom, banán, zabkása, könnyebb ételek és víz ami megy. De nem is annyira kívánom az ételt.

Olyan mintha a Normaflore csak a tüneteket enyhítette volna, de magát a problémát nem oldotta meg.

Vegyek újabb adag Normafloret és majd jobb lesz, vagy van valakinek valami tuti tippje?

Holnap mindenképpen felhívom mondjuk a dokit :/

Köszönöm

2023. dec. 28. 13:16
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Vagy antibiltikum kell
jan. 11. 17:39
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

11-esnek válasz,

Én is mondtam a dokinak, de azt mondta hogy az a baj az antibiotikummal hogy az nem csak a rossz bélflórákat, hanem a jókat is elpusztítja. Így ő nem ajánlja.

jan. 11. 17:44
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Hat utaana ra normaflor es jolesz nekem ezt modta az orvos a hasmenesre
jan. 11. 17:52
 14/20 anonim válasza:
Smecta a legjobb hasmenesre. Az
jan. 11. 18:28
 15/20 anonim ***** válasza:
Nagymuter a smectatol ugy fosott mit a lakoldalmas kutya😟
jan. 11. 19:12
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem akarom megszakérteni mert nem vagyok én senki. De a Smecta az nem kifejezett hasfogó készítmény. Nem olyan mint egy széntabletta, hanem inkább a bélfalon próbál egy bevonatot képezni és ezzel a baktériumokat kinyírni. Szóval a legtöbb hasfogó az olyan szerintem hogy a széklet megkötése a cél, Smecta-nál nem. De még egyszer mondom, nem vagyok a téma szakértője, és nem is szeretnék az lenni.
jan. 11. 19:46
 17/20 anonim válasza:

15 vagyok.

Pontosan!

9g/nap reggel délben este! Probiutikum után , vagy előtt 2 órával kb!

A legjobb probiutikum pedig a Pro Gastro

jan. 12. 15:48
 18/20 anonim ***** válasza:
Szia 8-as! Én a 9-es vagyok. Én sajnos nem vagyok még tökéletesen. Én voltam egy magánorvosnál, ő akkor mikor belecsöppentem ebbe az egészbe azt mondta hogy poszt covid tünet, sokan mások is vannak így. Aztán eltelt majd 3 hét, hol jobban voltam, hol rosszabbul, hol volt hasmenésem hol nem.. De 3 hét után ez a dolog elhagyott, azonban maga a bélhangok (normális emésztési hangok), azok nem hagytak el. Nekem korábban nem morgolódott sosem a hasam, most meg azért elég jól. Igazából mikor elkezdtem 3 hét után újra normálisan enni, addig csak diétáztam.. Szóval eleinte nagyon puffadtam, rendesen fájt a hasam, minden szépen elmúlt. Volt hogy rengeteg bélgáz képződött, aztán ez is elmúlt. De most meg olyan mintha nem tudom miért, sokat kell böfögnöm, vagy hát lehet hogy korábban is ennyit böfögtem de ennyi idő elteltével már teljesen meghülyültem ebben az egészben. Én Elinix-et szedtem, de csak 1 dobozzal, az nagyon sokat segített. Ma reggel vettem egy ilyen Bio-Kult-ot, köszi hogy írtad, azért ez elég jó hogy nem csak 2 törzs, hanem 14 van benne. Nem is hallottam még róla pedig sokat olvasgattam a témában. Nálam szerintem inkább bélflóra felborulás van, mert a székletem jó, igazából úgy minden jó, talán ez a böfögés most ami több, de annyi mindenen keresztül mentem és érzem a javulást, csak nagyon zavaró hogy ez még mindig nem az, mint ahogy korábban voltam. Próbáltam TB-s vizsgálatra is elmenni, de itt ahol lakom, nem viccelek.. azt mondta a háziorvosom hogy inkább meg se próbáljam mert itt kb semmit se tudnak kivizsgálni. Egyik megyeszékhely "közel" van hozzánk, ott kérdezősködtem kollégák körében aki volt ott, 4 hónapos időpontokat adnak, és igazából az a véleményem hogy kissé már hülyének is nézik az embert, mármint most ha elmondanám a panaszaim hogy kicsit morog a hasam, meg talán többet böfögök, akkor túl sok mindent nem mondanának erre. Konkrét fájdalmam nincs, nem fáj a hasam, már nincs puffadás sem. Igazából úgy gondolom hogy nálam bélflóra probléma volt/van, és eddig kaukázusit ittam majd 1 hónapig, viszont most leálltam vele, itthon vagyok szüleimnél, eléggé össze-vissza étkezem aminek most meg is érzem a negatív hatását. Az a durva hogy régen bármit ettem, tényleg bármit bármivel vegyítve, sose volt semmiféle gond, soha, semmi. Úgyhogy nem egyszerű, de egyébként ilyen vírusokról se nagyon hallottam még korábban. Egyik ismerősöm szintén poszt covid tünete az hogy az egyik fülére nem hall. Több hete. Nem is nagyon értem hogy ez az egész világ merre tart, másfelől ha olyan helyen laksz, akkor.. orvoslás az egy nulla. Lehet hogy egy kicsit túlzihálom a történetet, és lehet hogy túlságosan belelovaltam magam ebbe az egész témába, de nekem régebben nem voltak bélhangjaim, lehet azt is mondani hogy nem figyeltem rá, de ja, az is érdekes hogy régen apám bélhangjait se hallottam, most meg ha leülök mellé azt hallom hogy végig morog a gyomra, ő meg nem hallja.. Ha esetleg olvasod még 8-as, a Normaflore nem vált be, és azért váltottál később Bio-kult-ra?
febr. 26. 10:04
 19/20 anonim válasza:
100%
Sziasztok. Én 1 hete kinlodok vizes hasmenéssel . volt labor ,hasi UH negatív volt. 8. napja hasmas. Elkezdtem a Lopediumot tegnap Ilyen sokáig tart ez a vírus? Múlthéten Pénteken kezdődött az előtt 1-2 nappal nagyon fajták a lábaim. Majd pénteken erős hasi,és gyomor fájás. Délutánra 37.8 de nem ment tovább és nem volt tartós. Étvágyam nem volt. Szombat este már volt viszont. De diétázom. Alma, keksz,ropi, pirítós, krumpli, hideg Cola kortyolgatva, és tea. Valakinek hasonló tapasztalata van ? Tud ilyen hosszan el nyúló vírusról? Még a Lopedium sem mulasztja el teljessen :(
máj. 4. 06:48
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Szia 19-es!

Nekem januárban volt. A bélflórám szétverte ez az egész. Voltam orvosnál, de b@sznak az egészre, nevetséges ez az ország. :) Probiotikumot tudnám ajánlani. Nekem is nagyon sokáig hasmenésem volt, nekem a Smecta és mellette az Elinix segített. Napi 3 tabletta mindkettőből.

máj. 6. 21:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!