Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Vastagbél gyulladasra,korábban...

Vastagbél gyulladasra,korábban a doktornő a beállított terápia mellé klion kúpot írt fel amit análisan kellett használnom.Kérdeztem tőle,hogy miert kell használnom de nem igazán kaptam választ. Megtudná valaki mondani,hogy miert kellett használnom?

Figyelt kérdés

2023. dec. 3. 08:58
1 2 3 4
 31/38 A kérdező kommentje:
24 Nem mindegyik glutén ill laktózmentes termék jó.Nekem csak a safi free fehér kenyér lisztből sütött kenyér a jó a többi nem.A laktózmentesek közül a nádudvari termékek tökéletesek.A szóját meg messzire kerüld el.
2023. dec. 3. 17:52
 32/38 anonim ***** válasza:

29

Látom nem igazán értesz hozzá!

A szeroid a legroszabb választás 100 éves szer, amit először adnak!

A legújabbat ( az sem új 20-30 éves) aminek töredék mellékhatása meg nem adják, csak ha már tönkrebaszták a szterodiddal a szervezeted!

Mit nem értesz??

29.

" egy rakás ember kap biológiait."

Linkelni tudnád hány kap biológiait, hány hagyományost?!

2023. dec. 3. 18:11
 33/38 anonim ***** válasza:
#32 minek linkelnék ilyet? Nem írtam pontos számokat vagy arányokat. Lépj kapcsolatba más IBD-sekkel is és meg fogsz lepődni milyen sokan vannak biológiain.
2023. dec. 3. 18:15
 34/38 anonim ***** válasza:

"gyakorlatilag nem adják, csak a szeroidot, biológiai csak, ha már évek óta nem javul másra, azaz múlt századi technika."

Ebből a mondatból nem igazán jött át, mire írod a múlt századit...gondolkodj.

A biológiait pedig nevezhetjük bőven újnak a többi megoldáshoz képest.

Annak, hogy először nem azt adnak meg a pénz az oka, illetve nem mindenki szorul rá, akkor minek kapnának?

Annak is van bőven kockázata.

Szteroidot viszont - ha nem hülye az orvos -, remisszió fenntartására nem igen szokás használni. Ha az elhagyáskor visszajön a betegség, akkor először jön az imuran, ha azzal sem megy, biosz.

Bár pl ott a cortiment, ami szintén szteroid és lehet szedni hosszabb távon is komolyabb mellékhatások nélkül, bár ez is egyénfüggő.

Ami meg a bioszt kapók számát illeti: Anno kerestem, konkrét adatot nem találtam, de engem is viszonylag gyorsan rá akartak tenni, illetve az elég sok fős IBD facebook csoportban is sokan kapnak. Ráadásul az IBD betegek kb harmada szteroidfüggővé válik tanulmányok alapján, ebben az esetben meg az orvosok a biológiai felé hajlanak. (Ha az imuran nem játszik).

2023. dec. 3. 18:25
 35/38 anonim ***** válasza:

"Ebből a mondatból nem igazán jött át, mire írod a múlt századit...gondolkodj."

Nyilván aki ért a témához nem kérdés meléyik re gondolok!

"Annak, hogy először nem azt adnak meg a pénz az oka"

Na tehát végül mégiscsak kiderült, hogy nekem lett Igazam, csak ugye a beteg pénz!

"Annak is van bőven kockázata."

mi az a bőven?

Szerintem az imuran, szeroidnak jóvbal több!

"Ha az elhagyáskor visszajön a betegség, akkor először jön az imuran, ha azzal sem megy, biosz."

És miért nem a biosz mindjárt?

Miért kell halálos mérgezésnek kitenne előtte a pácienst?

Hátha elpusztul mielőtt adnánk a DRÁGA anyagot neki?

2023. dec. 3. 18:39
 36/38 anonim ***** válasza:

Senki nem mondta, hogy a pénz nem játszik szerepet a dologban.

Egyébként pontosan a szteroid káros volta az, ami miatt adják...Az,ha olykor egy szteroid kúrával le kell nyomni a betegséget, de amúgy elvan az ember salofalkon is egy jobb opció, mint a bio.

Azt sem mondta senki, hogy több mellékhatása van, mint a szteroidnak, imurannak, csak szt, hogy bőven lehet.

Egyébként a biológiai sem csodaszer, tegyük hozzá. Van, aki amellett is kell, hogy kapjon szteroidot, legfeljebb kisebb dózisban.

Van, akinek nem hat vagy idővel hatástalan lesz stb

2023. dec. 3. 18:43
 37/38 anonim ***** válasza:
*azt
2023. dec. 3. 18:44
 38/38 anonim ***** válasza:

Mi köze ennek a pénzhez? Én csak magánba járok az IBD-mmel, mégsem írtak ki biológiaira, mert minek? Pentasát eszem és tök jól vagyok. Biológiait súlyos eseteknek írják ki, ha drága, ha nem.

2023. dec. 3. 21:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!