Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Sajnálni kéne egy olyan...

Sajnálni kéne egy olyan embert, aki tüdőrákos, de ugyanúgy pöfékel tovább, mint előtte?

Figyelt kérdés
A daganat egyre csak nő. Kezelést nem akar, pedig már fullad. A cigi lóg a szájából állandóan.
2023. okt. 23. 16:14
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
78%

A felesége mondjuk menjen át a másik szobába aludni.

Egy ismeretlenről nem tudom eldönteni, hogy sajnálnivaló-e vagy sem. A függőség is betegség, a boldogtalanság az oka. Arról pedig nem ő tehet.

2023. okt. 23. 17:31
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem változna akkor sem már, ha leszokna...60 év után nem 1 hét alatt tisztul ám ki, a rák meg úgyis egyre rosszabb lesz.
2023. okt. 23. 18:10
 13/19 A kérdező kommentje:

11-es te tényleg nem érted? Az aggodalomtól nem tud aludni, mert fél, hogy éjszaka megfullad. Ezen nem segít a másik szoba.

12-es. Oké. De hogy valakit ennyire ne érdekeljen? Mondjuk nekem a kedvencem kakaó, de azt mondaná az orvos, hogyha továbbra is iszom belehalok, akkor bármennyire is szeretem, nem iszok többet kakaót. Azt nem tudom felfogni, hogy nem ijedt meg annyira, hogy abbahagyja?

2023. okt. 23. 18:46
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Hiába hagyná már abba, akkor is meghalna.Én sem hagynám már abba.Egyszerűen értelmetlen önsanyargatás lenne már.A leszokás,az nehéz dolog,és ebben az esetben semmit nem segítene már.Te is hülye lennél lemondani a kakaóról,ha az elvonási tüneteket okoznak,és ettől függetlenül ugyanúgy meghalnál.Nem ugyanaz amúgy sem a kettő.
2023. okt. 23. 19:01
 15/19 anonim ***** válasza:
79%

Hát megfullad. Jobb lesz, ha hozzászokik a feleség a gondolathoz. Mondjuk fél évszázaddal ezelőtt kellett volna aggódnia a dohányzás miatt.

Te nem vagy depressziós és nem vagy kakaófüggő. Ez nem így működik. Nem lehet abbahagyni, fizikailag lehetetlen. Amellett, hogy az életben az adja neki az egyetlen örömet. Ő már nem akar élni. Olvassál nagyregényeket (Tolsztoj, Dosztojevszkij, Balzac, Stendhal), nézzél filmdrámákat - tanulj az életről. Láthatólag nem ismered.

2023. okt. 23. 19:03
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként, a szomszédom tüdőrákban halt meg, dohányzott. Neki az orvos mondta, hogy feleselges lenne már leszoknia, ezzel kínozni magát, mert már nem sokat számít.

Visszatérve:

60 éve szívja, sokat nem számítana hogy leteszi vagy sem.

Ígyis úgyis az lesz a vége.

2023. okt. 23. 20:18
 17/19 A kérdező kommentje:
15-ös te ezt a sok hülyeséget honnan veszed, amit itt összehordasz? Depressziós, meg ez az egy öröme az életben... ezeket csak te költötted hozzá, szó nem volt erről.
2023. okt. 24. 13:03
 18/19 anonim ***** válasza:
Nem lesz valaki önsorsrontóan függő ép lélekkel. Egyszerűen nincs rá szüksége. És nem engedi el valaki az életet ilyen könnyen, aki még élni akar. Te kije vagy az illetőnek?
2023. okt. 24. 14:44
 19/19 anonim ***** válasza:
Az apám 60 évig szívta, most tüdőrákja van, abbahagyta. Anyám szerint alkoholt is kb. ennyi ideig ivott, napi rendszerességgel, ma már azt sem fogyaszt. Sokat nem számít, de mégsem terheli már a szervezetét. Talán segít is kicsit tovább élni, illetve a tudatában esetleg az van, hogy tesz valamit a gyógyulásáért.
jan. 13. 23:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!