Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Miért hiszem minden bajomra...

Miért hiszem minden bajomra azt, hogy rákos vagyok?

Figyelt kérdés

24 éves férfi vagyok és eluralkodott rajtam az a gondolat, hogy rákos vagyok.

Ha egy kiütés jelenik meg a testemen akkor máris azthiszem, hogy leukémiás vagyok, ha fáj a lágyékom akkor hererákom van.

A legrettegettebb rákom, az a gyomor, bélrendszeri rákok.

2 napja itthon fekszek, mivel covid pozitív lettem. Magas lázam volt eleinte, és most fáj a hasam és a hátam. Egész álló nap attól parázok, hogy vastagbélrákom van és azért fájhat a hasam. Betegesen figyelemba testem minden apró jelzéseit, naponta 8x mérem a testsúlyomat. 2 hónapja voltam 99kg, pár hete voltam 95 és ma néztem és már 94kg vagyok.

Nagyon levagyok hangolva, lassan már nem tudom élvezni az életet sem, mert ha ránézek egy fiatalra csak az jut eszembe, hogy dejó neki, hogy ő nem rákos.

Mit csináljak? Próbáltam az internet által nyugtatni magam, hogy fiatalkorban nagyon ritka a daganat, de csak olyanokat olvasni, hogy a gyomor és bélrendszeri rákok már inkább fiatalokban fordulnak elő.

Nagyon rettegek.

Az orvosoknak nem tudok hinni, mert amikor elmondom nekik, hogy lehet, hogy rákos vagyok és az okozza a tüneteket, akkor csak legyintenek rá és lezárják azzal, hogy az ön korában szinte kizárt. Pedig hallani olyanokat, hogy koronbeliek lettek rákosak.

Valaki segitsen konyorgom :(

2023. okt. 15. 13:34
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is volt ilyen szorongás okozta állandó halálfélelmem volt. Pszichiáter/pszichológus tud segíteni. Ja és ne higyj abban,hogy ott majd zombivá tesznek,mert nem fognak.
2023. okt. 15. 13:40
 2/7 anonim ***** válasza:
85%

Ha úgy fogysz, hogy nem fogyókúrázol, akkor akár tényleg lehetsz is beteg, de ezt mondjuk képalkotó és laboratóriumi orvosi vizsgálatokkal kell eldönteni, nem a hálószobában. Elmész a háziorvoshoz labor- és gasztroendokrinológia beutalóért. Milyen orvosok legyintettek rád vizsgálat nélkül?

Ha akkor is paráztál, mikor nem fogytál, az durva szorongás, minimum klinikai szakpszichológushoz kell vele menni, ha nem pszichiáterhez. A napi 8 súlymérés (ha tényleg annyi) kényszerbetegség. Mindenesetre ne a covidos állapotodból vonjál le következményeket, mert lázasan mindenki rosszabb hangulatú. Egyedül élsz?

2023. okt. 15. 13:46
 3/7 anonim ***** válasza:
48%
Ha nem változtattál az étkezéseden, nem mozogsz sokkal többet, akkor ez a fogyás valóban elég sok. Nem valószínű, hogy rákos lennél, de komolyabb bélbetegséged simán lehet. Pajzsmirigy is okozhatja. Talán hasznos lenne egy alapos hasi, kismedencei ultrahang, ahogy egy pajzsmirigy sem, de akár here ultrahangot is csináltathatnál. Laborban nem lenne rossz ötlet CRP-t, vasat, TSH-t nézetni legalább.
2023. okt. 15. 14:22
 4/7 A kérdező kommentje:

Igazából összevissza eszek. Hol kevesebbet hol többet. Tegnap például 3 zacskós levesen kívül nem ettem semmit.

Étvágyam egyébként az van, a székletem teljesen normális, nem véres nem nyákos

2023. okt. 15. 14:24
 5/7 A kérdező kommentje:

Naponta 2-3x jarok wc re. A szokasos időintervallumokban.

Szoval meg ez sem valtozott

2023. okt. 15. 14:25
 6/7 anonim ***** válasza:
64%
Kisasszony,tessék abbahagyni a felesleges hisztit.
2023. okt. 15. 15:20
 7/7 anonim ***** válasza:
Hát ha nem eszel, akkor még jó, hogy fogysz! Mi az oka, hogy nem eszel rendszeresen? A szükséges tápanyagokat be kell vinni, a 3 zacskós levessel csak vizet és sót vittél be. Mindenesetre a van étvágyam és a 3 zacskós leves önellentmondás. Nem éhezteted magad véletlenül?
2023. okt. 15. 16:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!