Szerintetek a PMS bajomra érdemes fogamzásgátlót szednem?
Figyelt kérdés
Az a helyzet,hogy amikor megjön,mind a 7 nap,de legerősebben az első napokban nagyon görcsölök,a hátam is fáj,hányok is.
16/L
2019. jan. 11. 17:28
1/4 anonim válasza:
Szerintem már a 7 napig tartó menses se normális. Amúgy én is hányós vagyok, és rettenetesen görcsölök az első nap, volt amikor fog. gátlót szedtem egy évig, és az tényleg használt, úgy jött meg, hogy alig vettem észre, hogy megvan. Most már csak azért nem szedem, mert babát szeretnék. Szerintem mindenképp érdemes lenne elmenned egy nőgyógyászhoz!
30N
2/4 anonim válasza:
Nem érdemes szerintem,mivel a foggátló elfedi ezeket a problémákat, de javítani/elmulasztani nem fogja. Amint abbahagyod a szedését ugyanott leszel. Hidd el, tapasztalatból írom (3 éve szedek gyógyszert főképp a teherbeesés elkerülése miatt, plusz az erős görcsök miatt). Ilyen fiatalon meg végképp nem szedném, pláne ha barátom sincs. Nőgyógyásszal konzultálj!
3/4 A kérdező kommentje:
Ha javítja nekem az már tökéletes.Eddig mindent megpróbáltam különböző görcsoldók,vas tabletta folyamatos szedése(más vitaminokkal együtt),amerikai készítmény és semmi sem lett jobb.Úgyanúgy hörgök egésznap a fájdalomtól,még a melegítőpárna sem segít,a semmit is kihányom már,pedig ilyenkor direkt nem is eszek :( Azt mondja anyukám elfogom nőni,de ez már lassan azóta tart,hogy megvan a mensim.
2019. jan. 11. 21:21
4/4 anonim válasza:
Ez nem PMS, hanem dysmenorrhoea. Azért nem ártana kivizsgálni, hogy van-e valami szervi oka, de sokszor csak alkati dolog. Lehet még a hátterében endometriózis is, de azt csak laparoszkóppal lehet normálisan diagnosztizálni, és ilyen idős korban úgy is azt mondanák a diagnózis után, hogy szedj fogamzásgátló tablettát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!