Orvos vérnyomáscsökkentőt írt fel, én úgy gondolom hogy nincs rá szükség, most kinek van igaza?
Orvosi vizsgálatok esetén (is) rámjön a "vizsgadrukk"
És 150/85 128as pulzussal mért a rendelőben.
Rám tett egy 24 órás vérnyomásmérőt, ami alapján azt állapította meg, hogy magas a vérnyomásom
Láttam én is a grafikont, amin az látszott, hogy éjszaka (nyugalmi állapotban) a vérnyomásom 110-120/75-80 pulzusszámom pedig 67-75 között mozgott
Napközben egész nap mozgásban voltam, ügyeket intéztem (ügyfelek meglátogatása, problémáik intézése stb...) Csak annyit ültem, amikor vezettem (összességében kb 1,5-2 órát, egyhuzamban kb 5-15 percet, míg egyik helyről oda értem a másikra) Majd mikor hazaértem még este 11-ig könnyű fizikai munkát végeztem (hegesztettem, vasat pakoltam, daraboltam stb...)
A napközbeni vérnyomásom 130-150/85-95 között mozgott 90-130 közötti pulzusszámmal
Persze ezt az orvosnak is elmondtam, de ragaszkodik hozzá, hogy ez magas, és bármit is csináltam nem szabadna ennyire megemelkednie
Csak én azt nem értem, hogy mindenki a nyugalmi vérnyomással jön, ami láthatóan tökéletes
A másik dolog, hogy a háziorvosunkról az a hír járja, hogy mindenkire próbál ráerőltetni gyógyszert, mert hogy sikerdijat kap a gyártótól...
Szóval nektek mi a véleményetek?
Az ABPM értékek lényegesen szigorúbbak mint a normál vérnyomásméréséi. Ha az ABPM igazolta a magasvérnyomást akkar az valóban jelen van.
Ha a gyógyszerírásért jutalék járna akkor az átlag háziorvos Ferrarival járna. Most már gyakorlatilag tollat sem hozhatnak az orvoslátogatók.
Egyébként kérdező a helyzet egyszerű. A lehetőség hiszel az orvosodnak most, B lehetőség hiszel az orvosodnak 10-15 év múlva amikor jelentkezni fognak a hypertónia szövődményei, infarktus, stroke stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!