Orvos vérnyomáscsökkentőt írt fel, én úgy gondolom hogy nincs rá szükség, most kinek van igaza?
Orvosi vizsgálatok esetén (is) rámjön a "vizsgadrukk"
És 150/85 128as pulzussal mért a rendelőben.
Rám tett egy 24 órás vérnyomásmérőt, ami alapján azt állapította meg, hogy magas a vérnyomásom
Láttam én is a grafikont, amin az látszott, hogy éjszaka (nyugalmi állapotban) a vérnyomásom 110-120/75-80 pulzusszámom pedig 67-75 között mozgott
Napközben egész nap mozgásban voltam, ügyeket intéztem (ügyfelek meglátogatása, problémáik intézése stb...) Csak annyit ültem, amikor vezettem (összességében kb 1,5-2 órát, egyhuzamban kb 5-15 percet, míg egyik helyről oda értem a másikra) Majd mikor hazaértem még este 11-ig könnyű fizikai munkát végeztem (hegesztettem, vasat pakoltam, daraboltam stb...)
A napközbeni vérnyomásom 130-150/85-95 között mozgott 90-130 közötti pulzusszámmal
Persze ezt az orvosnak is elmondtam, de ragaszkodik hozzá, hogy ez magas, és bármit is csináltam nem szabadna ennyire megemelkednie
Csak én azt nem értem, hogy mindenki a nyugalmi vérnyomással jön, ami láthatóan tökéletes
A másik dolog, hogy a háziorvosunkról az a hír járja, hogy mindenkire próbál ráerőltetni gyógyszert, mert hogy sikerdijat kap a gyártótól...
Szóval nektek mi a véleményetek?
Most hány ilyen kstoba rémtörténetecskét akarsz begyűjteni?!
Közben megvárod, hogy a veséd tönkremenjen, vagykapj egy agyvérzést?!
Gondold végig, hogy pl mozogsz-e eleget, kéne-e sportolnod?
Nem kéne-e csökkentened a sóbevitelt? A megfelelő súlyodnál vagy-e, milyen összetételű az étkezésed, stb.
Nekem nem rémtörténet kell, leírtam a konkrét adatokat, ez alapján várok választ
Igen, mozgok eleget, mivel nekem egy nap 10-16 óra munkával telik, és ennek jó része fizikai munka
Súlyom rendben van, jó fizikális felépítéssel rendelkezem
Só bevitelem valószínűleg magasabb a kelleténél, mert szeretem a sós ételeket
napközbeni vérnyomásom 130-150/85-95 között mozgott 90-130 közötti pulzusszámmal
Ez óriási. Ez se nyugalmiba se aktívba nem normális
Amúgy meg nehogy azt hidd hogy az orvos aki 12 écig ezt tanulta az rosszabbul tudja mint te aki pár netes cikkből tájékozódsz
VALSARTAN SANDOZ 160 mg
Ebből reggelente fél tabletta
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!