Após lába üszkösödik, de kórházból haza küldik, már többszöri alkalommal, mit lehet tenni?
Először is, 60 éves, krónikus beteg, cukorbeteg, magasvérnyomás, gyenge vese funkció...
A jobb lábával már volt sebészeten, akkor azt "kifilézték".
2 hónapja a bal lábfejének külső ívén volt egy őrkeményedés ami elszíneződött.
~3 hétre rá elfeketedett, és elfertőződött, és veséje is majdnem leállt. (szeptikus)
(Ekkor is haza akarták küldeni a sürgősségiről...)
Felvették a "fertőző" osztályra, ott kapott katétert, és 2 hét alatt sikerült 1x beszélni orvossal, illetve egy sebész rezidens megnézte "állítólag".
Ekkor kiküldték a rehabilitációs osztályra, és gyógytornát írtak fel.
Gyógytornász első alkalommal mikor meglátta, beküldette a sebészetre ahol levették a kislábbujját, (a sebész aputáció javaslatával, vissza küldte a rehabra), majd 1 hét múlva haza küldték mentővel, mondván kell a hely...
Mai nap, ismét bevitettük, mert ezen szép seb tovább fertőződött, kicserélték a katétert, majd közli az orvos hogy mai nap folyamán haza szállítják.
A lábát kérdeztük, azt mondta az sbo -n az orvos, hogy megnézték, nincs vele gond... közben a reggeli kötésem volt még rajta.
#11: Zalaegerszeg...
Most 2. alkalommal azóta felvették osztályra, kicsit veszekedtem ott velük mikor megírták 1-2 óra után a zárót, hogy nincs akkut probléma jelenktezze a járóbeteg gondozóban a sebészeten... csak a 2. lábujja maradt a kezünkbe kötözés közben...
Kicsit félre értettek, de legalább lett előre lépés.
Mikor párom kérdezte, hogy most mit csináljunk, én mondtam neki hogy záró másolatával holnap a betegjogi képviselőhőz / betegjogi ügyvédhez fordulok mert nem tudok már mást.
Ez az épp aktuális sebész fülébe jutott, ő pedig felvette osztrályra mert "nem akar magának plusz gondot".
Ezután megnéztem a sebészet vezetője is, és végül ő is a feltárás mellet döntöt, szükség esetén amputáció. (jelenleg ezen a műtéten)
Most reméljük, sikerül az elhallt rész eltávolítása, hogy tovább ne fertőzze - terhelje az amúgy is gyenge szervezetét.
Mert már bő 2 hónapja van szegény őreg folyamatos szeptikus állapotban.
Ja'h és ilyen volt a lába mikor ~2 hete haza küldték legutóbb, az elfeketedet ujja ami most leeset.
Segíteni nem tudok, de ez nagyon gáz, nem igaz, hogy valami kisebb sebészt nem tudnak odatenni, hogy kezdjen vele valamit.
Mo. másik részén dolgozom, itt egy rakás rezidens-friss sebész van, akik sorban állnának, hogy csináljanak valamit (mondjuk itt meg a nagyműtétekre nincs kapacitás).
Van némi javulás az állapotában, már tudott enni pár falatot, és ülni is tudott, már amennyire lehet hogy ne nagyon lógassa a lábát.
Most kicsit reménykedünk, nem ölte le teljesen amúgy is gyenge veséjét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!