Ha egy demens mindig haza akar menni, alig várja a hazamenést, meg olyat mond, hogy nem leszek itt már soká, az azt jelenti, hogy tudat alatt érzi, hogy nem sok van neki hátra?
Figyelt kérdés
2022. aug. 7. 08:44
1/4 Ékezetes billetyűzet válasza:
Szerintem kb. minden második nyugdíjas azt mondja, hogy neki már nincs sok hátra.
2/4 anonim válasza:
Ismertem olyan demens nénit, aki bár otthon lakott, mindig haza akart menni (pedig ott lakott világ életében). Aztán annyira kezelhetetlen lett, hogy végül otthonba kellett adni. (nem aludt, agresszív volt, nem akarta bevenni a gyógyszereit...) Az otthonban még élt 1,5 évet pedig minden nap azt mondogatta, hogy ő holnap már nem fog élni. 89 éves volt mikor elment.
3/4 anonim válasza:
Nem.
Nagyapámnál 1,5 éven keresztül tartott ez az időszak. Még otthon élt, akkor is hazavágyott Felvidékre, ahol született és fiatalkorát élte.
Aztán otthonba adtuk, mert már nem bírtunk vele és agresszívvá is vált. :(
4/4 anonim válasza:
Egyetértek az előttem szólokkal. Sajnos nekünk is van ebben tapasztalatunk. A demensek szinte mindig haza akarnak menni, még azok is, akik otthon vannak. Tipikusan ezt mondogatják, erre vágynak. És szintén sokszor érzik úgy, hogy nem sokáig vannak már itt, de ez akár sok évig tarthat. Ez nem megérzés, hanem a demencia tünete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!