Előfordult,hogy Ptx műtét után hetekig átszivárgott a levegő és szívásra sem javault?Becsövezve,zacskóval haza engedték?
Figyelt kérdés
Lenne egy pár kérdésem,olyan emberhez,akit ilyen zacskóval engedtek haza.Kétszer műtöttek sajnos,de még mindig van levegő átszivárgás.Egy hónapig kórházban voltam.A második műtét után ami axillaris thoracotomia már délután újra légáteresztés volt.Most haza engedtek ,még be vagyok csövezve,kaptam egy szelepet és egy zacskót.Azóta már voltam konrollon,de sajnos nagyobb lett a ptx.Azt mondta az orvos,ad még 1 hetet itthon és utána be kell feküdnöm szívókezelésre.Ott redaxon,motoros szíváson voltam,gondolom most is az lesz.Sajnos van ott egy doki aki harmadszor is csak műtene,de én már nem szeretném.Amit 2 -szer nem tudott megoldani,azt harmadszorra sem fogja.Osz.vezető mindig azt mondja hetekig szívó kezelés,de aztán jön az az orvos aki műtött és újra műteni akar.2023. ápr. 15. 20:42
1/5 Ypszilon1980 válasza:
Igen, ha odakerülsz, akkor vákuummal fognak szívni, nem kellemes, átéltem. Az oszt. vez. döntése lesz a mérvadó. Sajnos az van, hogy nem tudsz mit tenni,persze nem akarod megműttetni magad megint, ami érthető, de ha veszélyes lesz a mértéke, akkor intenzívre is lehet kerülni, megműtenek, nincs választási lehetőség. Majd lesz osztályértekezlet minden nap és akkor folyamatában megbeszélik mindig mi a további teendő, de azért szívni sem lehet a végtelenségig, gyulladást okoz, elfertőződhet, fájdalommal jár, hetekig gyógyszeren élni sem lehet igazán. Mindenképpen kell ezzel kezdeni valamit.
2/5 A kérdező kommentje:
Nem vákumos szívón voltam,hanem motoroson.És a szívásból semmit nem éreztem.Amiről te beszélsz az valószínűleg a műtét elötti sima csövezés és szívás.
2023. ápr. 16. 07:50
3/5 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem írni oké,hogy szívni sem lehet a végtelenségig,de állandóan mellkast vágni feleslegesen azt sem lehet!
2023. ápr. 16. 07:51
4/5 Ypszilon1980 válasza:
Persze, az is problémás, csak azt akartam ezzel írni, hogy sajnos valamit kezdeni kell ezzel. Lehet több helyen van lyukadás, vagy nem tudom, esetleg nem sikerült a műtét, nem tudom, de anno nekem bár műtét nem volt, de csövezve voltam és 5 nap múlva mikor kivették, délutánra ugyanúgy PTX-em lett és újra csövezés. Tehát megértelek főleg úgy, hogy már harmadjára akarnak felvágni. Amúgy mi miatt lett PTX-ed?
5/5 A kérdező kommentje:
Elvileg emphysemás bulla.A varratsor felett van áteresztés,amit a második műtétnél ragasztással próbálták megszüntetni.Sikerült is elvileg,mert mikor lehoztak a műtőből a redax motoros szívó,csendben volt.Majd 4 órával később ,újra kezdődött az átszivárgás a gép azóta is buborékolt!Azt mondják az orvosok vékony a tüdőszövet,ami lehet genetikai is,és én is elég vékony vagyok emiatt nehezebben tapad ki! Szerintem meg csak elcseszte az operáló orvos,emiatt nem szeretnék másik műtétet.A másodiknál is tudta már milyen a tüdőszövet,úgy kellett volna megoldania.Szerintem nem vagyok egyedi eset és ők is ezt mondták.De heteken át szívókezelés eredményre vezetett.Nálam meg csak erőltetik ezt a műtétet,még ha vats műtét lenne ,de ez a feltárásos nagyon fájdalmas.Ja és azt mondták nincs garancia a 3.mütét után sem arra ,hogy akkor jó lesz.Ezért is nem szeretném a műtétet.
2023. ápr. 16. 13:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!