18 éves vagyok, 1 hónapja kezdődött a jobb combomban az
izomrángás. Mostanában elég keveset sportolok, de a napi
mozgás megvan. Mégis egész nap jelentkezik és mindenhol
tapasztalom az izomrángást, ami nem tart sokáig.
Szerintetek komoly lehet?
Hát legalábbis pszichológus. Ezt én is felismertem. A munkahelyemen szerencsére nagyon jó klinikai szakpszichológusok vannak, de előtte ki akartam zárni az esetleges szervi problémákat. Esélyes, hogy a folyamatos és nagy mértékű stressznek már pszichoszomatikus következményei is vannak. Én munkahelyet ugyan nem váltok, de munkavégzési helyet igen. Úgy a napi 4 óra utazás 2x30 percre csökkenne.
2023. szept. 5. 20:35
Megvolt az Eng/Emg vizsgálat. Negatív lett az eredményem.
2023. szept. 14. 14:10
2023. szept. 14. 14:12
11-es én írtam a pszichológust én heti 20 órát ingázom a fizetés miatt. A lakóvárosomban kereshetnék 220 ezret havonta, annyira nincs lehetőség... így meg 600 ezret keresek. Budapesten nem tudnek élni, de amíg nem vagyok anya és nincs olyan párkapcsolatom, jó okkal vállaltam ezt az állapotot. Van egy lakásom, szeretnék máshová költözni. Csak amíg nem volt semmi perspektívám itt, addig reménytelennek tűnt minden és éhenhalósnak.
2023. szept. 14. 14:28
Azt hozzáteszem hogy félig home officeban vagyok most, ennyit tudtak engedni a lakhelyem miatt, de amíg ez az opció nem volt és 190 volt a kezdő fizetesem itt egy helyen, kilátástalan volt a jövőm.
2023. szept. 14. 14:29
Pontosan ez van az én esetemben is. Vidéki városból járok fel Budapestre. A pénz ugyan nem minden, de én sem keresnék a mostani szinten vidéken. Ez nyilván áldozattal jár. Október 1-től szerencsére csak heti 1, max 2 napot utazok ennyit, a többi napon 2x30 percet autóval. Nálam a home office sajnos nem játszik, de van közelebbi irodája a munkahelyemnek és a főnökeim támogattak.
Egyébként a rángás miatt voltam MR-en és EEG-n, negatív lett minden. Magas dózisban szedek magnézium-biszglicinátot és szinte teljesen megszűnt a rángás és az izomfájdalom. De kellett neki vagy három hét és napi 5-700 mg elemi magnézium. Kevésbé vagyok fáradt, kevesebb alvás is elég, csökkent a stressz és újra jól pörög az agyam.
2023. szept. 14. 16:15
17/28 A kérdező kommentje:
Nekem még mindig jelentkezik, nem szedek semmit egyenlőre csak vagyok. Ahogy itt írta valaki nekem is ugyan az, pihenés közben jelentkezik. Most reggelre a jobb tricepszem kezdett el bulizni, ugy veszem eszre, ha ejjelezek es keveset alszok akkor erosebb
Szedj magnézium-biszglicinátot. 400 mg/nap. Enyhülni fog, majd elmúlni
2023. szept. 19. 16:24
19/28 A kérdező kommentje:
Most kezdtem el szedni a magnézium-biszglicinátot már 4 napja, egyenlőre nem tapasztaltam változást. Már kezdem megszokni, esetleg vérvétel kimutathat valamit?
Még mindig vannak izomrángásaid?
Nekem augusztus közepén kezdődött, ugyanígy a combomban, aztán máshol is. Leginkább a karjaimban. Azóta folyamatosan tart. Nagyon idegesít már és egyre stresszesebb vagyok miatta.
2023. okt. 8. 14:57
Kapcsolódó kérdések: