Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mit tudnék tenni ezellen?

Mit tudnék tenni ezellen?

Figyelt kérdés

A nevelőanyám megint felhozta, hogy kellene menni valamikor kontrollra.

Értem őt, hiszen nem szeretnék azért huszonévesen meghalni, viszont egyszerűen nem bírok semmit, ami a kórházakhoz és az érintésekhez kapcsolódik, sajnos nem kevés rossz emlékem van, ami miatt csak egyetlen embernek engedem meg, hogy hozzám érjen, de azt is csak úgy, hogy látom, mire készül.

Amikor kontroll van, ott viszont nagyon sokat érnek hozzám.

Emellett alapból az orvosoktól is a rosszullét kerget.

Minden egyes kontroll az eddigi évek alatt is nagyon megviselt.

Előtte héten már nagyon szorongtam mindig, amihez sokszor az is társult, hogy egyszerűen nem maradt meg bennem szinte semmi, a legtöbb dolgot kihánytam.

Kontroll után pedig általában olyan vagyok több napig, mint valami élőhalott...

Tudom, hogy ez nem normális, és szeretnék vele kezdeni valamit, de egyszerűen nem tudom, hogy mit tegyek.

Sajnos eddig ahány pszichológus próbált meg segíteni, annyiszor is fulladt kudarcba az egész próbálkozás.

2023. jún. 5. 20:35
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

10 sajnos nem. Anyával szoktam menni, de nem ő az az adott személy, hanem a nálam pár évvel idősebb legjobb barátnőm. Volt már szó arról, hogy bennem ilyenkor mi játszódik le, de nem találtunk megoldást rá.

Igen, biztos, hogy kéne valami komolyabb segítség.

Ha legalább ezeket a fizikai dolgokat ki tudnám iktatni és csak maga az érzés, az érzelem maradna meg, már sokkal egyszerűbb lenne.

2023. júl. 1. 23:26
 12/12 anonim ***** válasza:

#11 Ilyen esetben a fizikai tüneteket nagyon enyhe gyógyszerekkel szokták csökkenteni. Értelemszerűen amíg fizikai tüneteid vannak, addig nem tudsz megbírkózni az érzelmekkel, ez teljesen normális dolog. Az elmondottak alapján úgy gondolom, szükséged lenne a pszichiáter orvossal való beszélgetésre. Ő tudja eldönteni pontosan, hogy szükséges-e gyógyszeres megsegítés, vagy valamiképpen megúszhatod anélkül.

Mindenek előtt indulj el ebbe az irányba!

Ez egy komoly akadály az életedben, és valahogyan át kell vergődni rajta. Neked sem jó, ha így marad a dolog, igaz?

Tudom, nehéz elindulni ezen az úton, de meglátod, mennyivel jobban fogod magad érezni, már azzal is, ha az első lépést megteszed, és beszélsz egy pszichiáterrel!

Segíts önmagadnak ennyivel, hogy pár éven belül letehesd ezt az egész sziklát a hátizsákodból, amit most cipelsz! Le lehet tenni, meg lehet szabadulni tőle! Csak meg kell tanulnod, hogy hogyan. Ehhez mindenképpen szakember kell, egyedül nem lehet kitalálni.

Menj el a pszichiáterhez, és amikor ő már megadta a kezdeti lendületet, akkor menj el a kontrollra!

Sikerülni fog!

Ügyes vagy, és ki tudsz lábalni ebből a mélypontból!

Már most túlélő harcos vagy, menni fog ez is!

Bízom benned!

2023. júl. 2. 08:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!