Napi 4 lier víz?
Egészen kicsi koromtól kezdve nehezen ment az ivás. Sosem akartam inni.
Volt, hogy el is ájultam.
Most 17 éves vagyok.
10 éves kormtól egészen ideáig napi 7dl folyadekot tudtam meginni, majd egyik napról a másikra, pár napja napj 4,2 litert is megiszok.
Sportolóknál ez a folyadékbevitel normális, de 2 éve sportolok, nem hinném, hogy most jönne ki a sportolói szomjúságom :D
Viszont diabetesem van, amit 3 éve diagnosztizltak, a cukrom pedig szokásos. Szóval ötletem sincs, hogy mi a baj, vagy hogy ez mennyire ad aggodalomra okot.
Érdemes-e ezzel foglalkozni?

Átalában emberenként eltérő, hogy mennyit iszik, igen vannak ajánlások, de ettől még nem leszünk egyformák... viszont az, hogy mostanában napi 4 litert iszol, amikor korábban csak 7 dl-t az szerintem is gyanús picit. Aggódni felesleges előre, de az orvosodat lehet érdemes megkérdezni róla, ő jobban ismer, mint mi.
Egyébként már csak a diabétesz miatt is fontos lenne figyelni a folyadékbevitelre, mert az állandó nagy mennyiségű ivás is jelentős terhelést jelenthet a vesékre és a szervezetre, bár ezzel akkor valószínűleg te is tisztában vagy.
Én utána kérdeznék, mert nem kerül sokba, bajod nem igen származhat belőle, a legrosszabb, hogy kiderül, hogy semmi bajod, de legalább nyugodtaban alszol utána, nem?

Akkor is lehet ilyen, ha sóhiányod van.
Főleg nátrium, de kálium és magnézium hiány is okoz ilyet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!