Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Miért kell egy halálos betegne...

Szunyo37 kérdése:

Miért kell egy halálos betegnek végig szenvednie, a betegségét? Mi a véleményetek, az eutanáziáról?

Figyelt kérdés
Ezalatt azt értem, hogy ha valakinél kiderül, hogy gyógyithatatlan beteg, akkor dönthesen arrol, hogya végső napjait ne keljen végig szenvednie.(eutanázia).Sajnos több olyan esetről is hallottam, ahol a beteg öngyilkos lett. Miért nem lehet méltóságos halálunk?
2022. dec. 17. 07:59
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
53%
TE ülsz fordítva a lovon. Az eutanáza csak önrendelkezés lehet, különben gyilkosság. Ezért kéne esélyt adni hogy az ember ép ésszel rendelkezzen előre, de az hogy a hisztis, vagy pénzéhes rokon döntsön arról hogy más éljen vagy halkon meg, na az nem opció. Ha nem bírod az ápolást, kérj külső segítséget, ne gyilkolj.
2022. dec. 17. 08:57
 12/20 anonim ***** válasza:
48%

11

De senki nem írt itt rokonról! Nem érted, hogy rajtad kívül mindenki értette a kérdést, csak te nem?!

Azt viszont remélem, hogy te miattad nem szenvedett sokat a rokonod. Mert te szerinted sajnos így kell az életnek véget érnie. Szenvedéssel. Már előtte is gratuláltam, de most is gratulálok a remek életfelfogásodhoz.

2022. dec. 17. 09:01
 13/20 A kérdező kommentje:
Mint írtam, még tiszta tudatába rendelkezen az ember, arról hogyha abba az állapotba kerül, akkor legyen eutanázia. Egy szenvedő embert nem a péz fogja fogllkoztatni, mert már nincs számára értéke. Ha egyáltalán tudatánál van.
2022. dec. 17. 09:09
 14/20 anonim ***** válasza:
0%
Senki nem írt rokonról? A demens öreg, a fogyatékos aki az idézett kérdésben van, nem rokona annak aki felhozta hogy miért nem lehet megölni őket? Te nem érted a problémát, hogy milyen súlyos visszaélések lehetnének. Én arról ugatok, hogy csak és kizárólag az jogosult dönteni a kérdésben, aki véget vetne az életének, semelyik hozzátartozónak nincs joga dönteni. De hiába írok bármit, nem akarod felfogni, hisz csak kötözködni akarsz. Igen, nyilván lenne aki önrendelkezésre képtelen, de ettől még nincs joga másnak úgy dönteni hogy gyilkolják meg ezeket az embereket. Mert továbbra is rohadtul vissza lehetne élni vele.
2022. dec. 17. 09:12
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

14

Én még mindig nem látok semmilyen demens öreget vagy fogyatékost a kérdésben... Ezért írtam, hogy te még a kérdést sem értetted... Te egyből rokonokkal jöttél, holott a kérdés nem is erről szólt.

2022. dec. 17. 09:16
 16/20 A kérdező kommentje:
Látom nem érted a lényeget, de nem baj. Én ha lehetne már most nyilatkoznék, ha olyan helyzetbe kerülnék, akkor végezék el rajtam az eutanáziát. Nem érdekelne a pénz, vagy bármi más, mert azzal már nincs mit kezdenem. Halotaskocsira nem szálhatsz fel böröndel. Megint leírom. Tudatállapotában, tehát döntést tudó ember, aki tudatában van a cselekményének dönthet a saját életéről, vagy haláláról. Aki ilyen állapotban van, az el is tudja rendezni a dolgit a rokonokkal, vagy barátokkal, vagy akárkivel. Másrészről lehet hogy nem jó példa, de szerintem a háziállatokat, akik a család része pl: kuty, macska stb(szerintem)nem hagyom szenvedni, amikor tisztába vagyok, azal, hogy szenvedés neki az élet. Volt két kutyám, és mind a kettőt el kellett alatani. Egyik 12 évig volt velünk a másik 14 évet. Családtagok voltak. hidd el nem volt könnyű érzés meghozni a döntést, de észszerű és logikus volt. Köszönöm.
2022. dec. 17. 09:30
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen oké. Én, ha tehetném, biztosan élnék vele. Hogyha pl már olyan fájdalmaim lennének, mint pl anyának volt az élete végén.

Méltatlanul halt meg, szenvedve, "de tartsuk életben" úgy, hogy amúgy minden nap sírt a fájdalomtól, mert a gyógyszerek sem hatottak már.

Ennek aztán mi a franc értelme van? Ő is választotta volna az eutanáziát, ha teheti.

Azért a 8-as idepfázik úgy, hogy fogalma sincs, mi az az eutanázia, és miként kérvényezhető :D

2022. dec. 17. 11:36
 18/20 anonim ***** válasza:

14-es, eutanáziát kizárólag SAJÁT kérésre végeznek, NEKED kell aláírnod a beleegyező nyilatkoztatot teljes ép tudatodban!

NEM anyád, apád, pénzéhes rokon, stb, hanem te saját kezűleg, személyazonosságot igazoló okirattal.

És TE személyesen nyomod meg a gombot, ami pl az injekciót adagolja, nem az orvos, nem anya- apa rokon.

Mielőtt égbekiáltó f...gokat írsz, olvassál már utána.

2022. dec. 17. 11:38
 19/20 anonim ***** válasza:

És egy sor kérdés megelőzi, orvosi konzultáció - miért akarod, indokolt-e (pl a korod vagy súlyos betegség okán), pszichológus (nem öngyilkossági szándékból tennéd-e), stb. stb.

Csak ugye neház tájékozódni.

És odamész, elköszönsz a rokonoktól, családtagoktól és egy kiválasztott időpontban beadagolod a gyógyszert - ha nem akarod, akkor nem, senki nem fogja erőszakkal kioltani az életed.

2022. dec. 17. 11:42
 20/20 NTBS ***** válasza:
Szabályozott keretek között támogatom.
2022. dec. 18. 07:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!