Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Miért kell egy halálos betegne...

Szunyo37 kérdése:

Miért kell egy halálos betegnek végig szenvednie, a betegségét? Mi a véleményetek, az eutanáziáról?

Figyelt kérdés
Ezalatt azt értem, hogy ha valakinél kiderül, hogy gyógyithatatlan beteg, akkor dönthesen arrol, hogya végső napjait ne keljen végig szenvednie.(eutanázia).Sajnos több olyan esetről is hallottam, ahol a beteg öngyilkos lett. Miért nem lehet méltóságos halálunk?
2022. dec. 17. 07:59
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
Mert szar a rendszer. Orbánisztánon kívül sok helyen megteheti. Ugyanakkor: sokaknak azért vannak ellenérzései az eutanáziával szemben, mert ez elég necces terep: a beteg a környezete nyomására is választatja ezt, akkor is ha magától nem tenné. Magyarán szó szerint a halálba kergethetik. Egyszerűen nem ellenőrizhető hogy valóban az adott ember döntése-e: visszaélésekre ad lehetőséget.
2022. dec. 17. 08:07
 2/20 anonim ***** válasza:
100%

én támogatom. most már több országban is létezik.

egyedül a visszaélési lehetőségektől félnék.

2022. dec. 17. 08:07
 3/20 anonim ***** válasza:
45%

Erről az oldalról való egy kérdésből:

"Ha ide leírnám jelentenétek, vagy egyből támadnátok. Ha már az orvosok is megállapították,hogy az adott embernek olyan szellemi gondjai vannak, hogy önálló életre nem lenne képes, bármennyire is szembemennének az esküjükkel valami lehetőséget mégis adnék, hogy legalább a hozzátartozók ne szenvedjenek szerencsétlennel"

Magyarán a kérdező úgy véli, teljesen rendben van ha a család megölethetné azt aki útban van neki, és ez számára eutanázia. Holott ez már erősen a gyilkosság kategória. Na az ilyen gondolkodásúak miatt veszélyes terep ez. Mert szerinte a fogyatékosokat kéne megölni, akkor más biztos előállna azzal hogy az öregeket, is hisz neki azok is terhet jelentenek... Az emberi méltósághoz, emberi halálhoz való jog kiba.szott könnyen átbillenhet emberölésbe mert valakinek útban van az adott beteg, vagy az adott beteg pénzére pályázik.

2022. dec. 17. 08:12
 4/20 anonim ***** válasza:
71%

3

Természetesen mint mindent, ezt is el lehet písziskedni, de azért marha gyorsan változna a véleményed, ha a nyakadba szakadna egy 90 éves totál demes rokon, aki agyilag egy növény szintjén van, és 0-24 órában felügyeletet igényel. Neked kell etetni, pelenkázni, fürdetni, orvoshoz hurcolászni, vagy neked kell éppenséggel felvenni egy gondozót, aki nem napi 5000 forintért fogja a rokonodat ápolgatni hanem napi 25 ezerért.

Na ha egy ilyen helyzetben nem éveket, csak 1 hónapot kellene leélned, rögtön megváltozna a véleményed amit a 3-as válaszodban írtál.

Mellesleg nekem ne akard megmagyarázni, hogy méltó élet az ha valaki nem tud magáról, pelenkázni, fürdetni meg etetni kell és nincs semmilyen remény arra hogy ez változzon. Én biztos nem szeretnék így élni, mert valójában csak szenvedés nekem is, meg annak is akinek el kell engem látnia.

2022. dec. 17. 08:26
 5/20 anonim ***** válasza:
22%
Rohadtul nem változna, ápoltam idős demens rokont. És nem, nem fogom azt hazudni hogy könnyű volt, de undorító hogy EGYESEK meggyilkollak az öregeket mert ápolni kell.
2022. dec. 17. 08:27
 6/20 A kérdező kommentje:

Én nem erről beszélek. Olyanról, mint pl: Daganatos beteg végstádiuba van. Miért hadjuk őt szenvedni, amikor 100% tudjuk, hogy nincs sok hátra neki. Megszabadítani őt a szenvedéstől. Másrészt, én nem emberölésről, vagy pénzről beszélek.

Miért kell megvárni azt, hogy valaki a szenvedése miatt öngyilkos legyen, amikor megadhatnánk neki a tiszteséges véget. Dolgoztam kórházban, és több esetben láttam ilyen esetet. Nem eü dolgozó voltam. Sőt volt hogy a doki megtudta, hogy rákos beteg, és felakasztotta magát. Tehát én erkölcsileg úgy gondolom, hogy igen is meg kell adni mindenkinek, hogy még tiszta elmével el tudja dönteni, hogyha olyan állapotba kerül, akkor méltóságteljes módon távozhason.

2022. dec. 17. 08:32
 7/20 anonim ***** válasza:
100%

6

Hát az ilyenek miatt mint a 3-as, aki igazából csak magára gondol, hogy a másiknak ez szenvedés-e vagy sem, az nem érdekli.

2022. dec. 17. 08:40
 8/20 anonim ***** válasza:
61%
Te erről beszélsz kérdező, de mások meg visszaélnének a lehetőséggel sajnos. Mint fentebb látod...Volt agydaganatos a családban, úgyhogy érint a kérdés miután végignéztem mit szenvedett míg meghalt. Hozzátenném orvosi hanyagság miatt, mert egyszerűen hazaküldték mikor összeesett a kórházban, egy hónap múlva meg már nem lehetett operálni a daganatot. De baromi sok olyan lenne mint a hármas, aki bármilyen ürüggyel megöletné eutanázia címén azt aki az útjában van. Attól hogy nem tud magáról valaki, nem lehet megölni. Eutanáziáról csak és kizárólag az adott embernek kéne dönteni, és nem az a szempont hogy más eltakarítaná.
2022. dec. 17. 08:47
 9/20 A kérdező kommentje:
Szerintem igen is, lehetne olyan rendszert, vagy törvényt alkotni, ami ezt lehetővé teszi, csak mindig arra a rohadt pénzre gondolunk, meg a saját érdekünket nézzük.
2022. dec. 17. 08:53
 10/20 anonim ***** válasza:
51%

8

Te rettentő módon fordítva ülsz azon a döglött lovon.

Éppen arról van szó, hogy egy adott ember kb. élőhalott, csak mivel már nincs tudata, rohadtul nem tudja elmondani, hogy ő ezt már nem szeretné.

Ahhoz meg különösen gratulálok, hogy egy saját szenvedő rokonod által mutatod be az agymenésedet. Tehát te szerinted teljesen helyén való, ha egy ember elmúlása szenvedésekkel teli kell hogy legyen. Hát akkor te és a rokonaid szenvedjetek csak nyugodtan, remélem téged nem akar majd eltakarítani senki, de egy pár évig erős fájdalommal kell leélned az életed, sőt abban is bízom, hogy agyilag olyan szinten leszel, hogy ezt még elmondani sem fogod tudni.

Te szerinted, ez a helyénvaló. Szerintem meg (és a kérdező szerint) nem.

Másrészről a kérdést sem értetted meg, ugyanis a kérdés arról szól, hogy miért nem dönthet egy ember a saját haláláról, majd idehoztad a rokon témát. Úgyhogy igazából a kérdést sem sikerült értelmezned.

2022. dec. 17. 08:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!