Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ez tüdőembólia? Félek.

Ez tüdőembólia? Félek.

Figyelt kérdés

Úgy 1-1,5 hónapja kaptam egy erős csapást a mellkasomra tenyérrel (egyik hülye haverom kondiban hypeolásnak csinálta fekvenyomáshoz a kérésem ellenére).

Azóta kevésbé bírom a mozgást, és néha szúr a szegycsontom alatt.

Mikor elkezdek köhögni akkor egyre jobban kell köhögnöm, míg égő érzésem van a tüdőben. Köhőgés hatására előjön légszomj, zihálás, égő érzés és szédülés, amik tudtommal a tüdőembólia tünetei.

Érdekes viszont, ha sokáig nem köhögök, ezek a tünetek mármár megszűnni látszanak.

Orvosnál voltam, csak annyit mondott hogy egy megfázás lehet ami ráment a légutamra, de én nem hiszen hogy az eddig tartana, változatlanul.

Nem dohányzok.

2022. okt. 10. 20:59
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
93%
ha embóliád lenne, nem a vérvételről jönnél, hanem a boncteremből tolnának kifelé...
2022. okt. 13. 15:06
 12/18 anonim ***** válasza:
az
2022. okt. 13. 15:45
 13/18 A kérdező kommentje:

#11 nagyon rosszul tudod. Egy vérrög akárcsak félig is eldugíthatja az eret, okozhat ilyen, halálnál enyhébb tüneteket is, sőt egyesekben sokáig tünetmentes.

Vérnyomásom magas, ezért főleg a vashiány lehetőségét kell kizárni egy vétvétellel. Ha nem mutat semmit, plumonológia.

2022. okt. 13. 15:52
 14/18 A kérdező kommentje:
#12 mi az?
2022. okt. 13. 15:53
 15/18 anonim ***** válasza:
13: jó, akkor hidd azt, hogy neked az van.
2022. okt. 13. 15:54
 16/18 anonim ***** válasza:
tüdőembólia
2022. okt. 13. 16:58
 17/18 anonim ***** válasza:
83%
Nem tudom egyébként ki az aki még a Kérdezőn kívül egy mellkas megütése miatt embóliára gondol, anatómiailag ez szinte ettől lehetetlen is. Természetesen okozhat ilyen panaszokat, de tüdőembóliánál eleve a szaturáció is alacsony lenne, sőt verejtékeznél mint a fene, nem írogatnál itt, ez inkább contusio-ra jellemző tünet, viszont ezzel igazából nincs teendő, csak tüneti kezelés. Nem tudom ez az ütés milyen erős volt, de okozhat elhúzódó panaszokat. Én már régen pulmonológiára mentem volna, egyébként okozhatja rekeszsérv is, stb., elég sok minden.
2022. okt. 14. 15:40
 18/18 anonim ***** válasza:
71%
Nem valószínű hogy embólia. Az nem ettől alakul ki amit leírtál.
2022. okt. 17. 23:44
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!