Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mi ezeken kívül mi válthat ki...

Mi ezeken kívül mi válthat ki kontrollálhatatlan önésszerűtlen nevetést?

Figyelt kérdés

Szinte álandóan azt tapasztalom magamon hogy emberek közt folyamatosan ilyen nevetési inger lép fel nálam amit nem tudok néha kontrollálni, viszont nálam jelen van az szociális fóbia is amit pontosan én se tudok hogy valjon ez okozhatja mindezt az ésszerűtlen viselkedést?Olvastam pár cikket hogy ez előfordulha stroke után is vagy pedig PBA(Pseudobulbar affect) viszont hallotam olyant is hogy demenciában is előfordul, ez a reakció már gyerekkorom óta jelen van, pl. alapsulin mindig is én voltam az osztályban aki még egy népdalon is röhögőgörcsöt kap ezért a mai napig úgy gondolom velem valami nagyon nincs rendben, az szociális késségeim szintúgy nagyon szegényesek, barátkozni meg képtelen vagyok ha sikerül is valakivel összehaverkodnom az sose tartott még ki tovább 1 hónapnál, viszont legbelül nagyon magányosnak érzem magam, már nagyon vágyom egy megértő

barátra vagy egy társra, de úgy gondolom képtelen vagyok bármilyen emberi kapcsolatot is kialakitani és fenttartani, ezért egyre inkább súlyosodik az közérzetem, néha már attól is elmegy a kedvem mikor racionális szempontból sikerem van, ettől mégjobban azt kezdem érezni hogy én csak egy gép vagyok akit csak akkor lehet "szeretni" mikor dolgozik és kitünő, de én nem vágyom erre, mégis hogyan tudnék egy átlagos normális emberré válni? Az sok hiányosságomtól egyre inkább aggódni azért hogy nekem is valamilyen súlyosabb mentális betegségem lehet amit kisskoromban nem diagnosztizáltak és ezért egyre inkább roszabodik az életminőségem.

2022. okt. 9. 13:52
 1/9 A kérdező kommentje:
Jah és nemrég láttam egy skizofréniában élő emberről készített szimulációt az youtuben és ettől feleszméltem hogy nekem is hasonló gondolataim vannak, viszont félre ne értsenek, nincsennek halucinációim, nem hallok hangokat, nem látok olyant amit más nem, egyszerűen csak megvannak azok az gondolatok mint egy szkizofrén betegnek, lehetséges ez nálam kényszerbetegség lehet, de nyilván nem vagyok szakember ezért magamat nem diagnosztizálhatom, viszont félek egy szakember véleményét kikérni élőben, mert félek hogy elmegyógyintézetbe kerülök és ott fogom leélni az életem és hogy az gyógyszerektől méginkább megbolondulok, ezért inkább az interneten keresem a választ, tudom itt se biztos hogy egy konkrét választ kapok ami ténylegesen bizonyitani lehet hogy nekem az a betegségem lehet.
2022. okt. 9. 14:00
 2/9 anonim ***** válasza:

Lehet gelasztikus epilepszia is. Az orvosoddal kellene megbeszélned.

[link]

2022. okt. 9. 14:01
 3/9 anonim ***** válasza:
Attól ne félj, hogy elmegyógyintézetbe kerülsz, mert egyrészt míg nem teszel olyat, hogy vér folyik, addig a törvény véd attól, hogy akaratod ellenére bármilyen orvos kezelhessen. Másrészt olyan nincs, hogy vkit élete végéig elmegyógyintézetbe csuknak, ezt külön kérelmezni kell, elmeszociális ellátás a neve, és többéves várólista van az ilyen helyekre, és ez is önkéntes.
2022. okt. 9. 14:05
 4/9 A kérdező kommentje:

És mostanában észerevettem magamon hogy memória és koncentrációs zavaraim is vannak, egy példa hogy ezt és az előző írásomat egy üzenetbe akartam elküldeni, de mig leirtam az előzőt már elfelejtettem hogy mit akartam írni.Ezért felébredt bennem újra a féleem hogy mivan ha mindez a demencia korai jelei, hábár nem tudom mennyire képes egy súlyosabb pszichiátriai beteg felismerni önmaga álapotát, de nyilváan lehetséges vannak dolgok amiket én se veszek észre magamon, nagyrészt az internetnek köszönhetem mindezt hogy sikerült felismernem magamon és hogy egy kicsit is de javitani az helyzetemen, de nyilván rengeteg minden ál még előttem ha egyátalán van előttem jövő, de őszintén megmondva én nem látok magam előtt kicsit is fényes jövőt ezért már az életkedvem is labilis, általában nincs csak néha tör elő bennem.

Mégcsak 17 éves vagyok mondhatni magamra vagyok utalva, az egyetlen ember aki még jelen van nekem az a anyám, akivel sajnos rettentő a kapcsolat köztünk, szóval nem tudom mi lesz velem ha ő se lesz én csak attól félek igazán hogy egy elmegyógyintézetben fogom leélni az életem, már 16 éves korom óta nagyon vágyom egy családra, de nem tudom hogy valaha képes leszek-e megadni mindazt amire egy egéséges családnak szüksége van.

2022. okt. 9. 14:12
 5/9 A kérdező kommentje:

2-es

Köszi a választ, nos nemtudom hogy ha ez egy epilepszia fajta akkor hogy ezt nálam kiskoromban hogyan nem diagnosztizálták még kiskoromban, egyébként már rengetegszer hallotam az epilepszia szót, de a jelentését és ez a betegség tünetetit még nem, szóval utánanézek.

2022. okt. 9. 14:23
 6/9 A kérdező kommentje:
3-as, az rendben van hogy nem muszáj egy elmegyógyintézetbe kerülnöm viszont egy szakértő rögtön csinál egy diagnózist ami felir az kartotékába és ebbe beletartozik az is hogy akkor nemvégezhetném az "álommunkámat" ha már diagnosztizálva lennék hivatalosan hogy pszichikailag nem vagyok rendben
2022. okt. 9. 14:29
 7/9 A kérdező kommentje:
2-es az epilepsziáról leirtak alapján nem tudom pontosan magamon értelmezni hogy azok a tünetek nálam is jelen vannak-e vagy az ennyimek egy más betegség tünetei
2022. okt. 9. 14:32
 8/9 anonim ***** válasza:
#7: Éppen ezért kellene orvoshoz menni. Van millió betegség, soknak vannak hasonló tünetei, az orvos meg azért tanult egy csomó évig az egyetemen, hogy ezeket meg tudja különböztetni. Cserébe a gázszereléshez nem ért, ahhoz ő is olyan szakembert hív, aki meg azt tanulta.
2022. okt. 9. 15:15
 9/9 A kérdező kommentje:
3-as, pl. ma nem voltam annyira súlyosan "bekattanva" mint ahogy szoktam általában lenni, azt vettem észre hogy ha rutinosan érnek szociális ingerek akkor az normálistól ellenkezőleg egyre jobban szorongok, pl ha egy hétig mindennap suliba járok akkor napról napra egyre inkább szoronok, viszont mikor pl hétvégén itthon vagyok és van időm " feltöltődni" akkor az későbbi napokat jobban bírom, ez nem tudom hogy normális reakció tőlem, lehetséges hogy ennyire kimeritenek az szociális interakciók?
2022. okt. 10. 19:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!