Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » 170 körüli pulzus normális...

170 körüli pulzus normális futásnál?

Figyelt kérdés
16 éves vagyok. Regebben is rendszeresen sportoltam, most nyaron egy kicsit kevesbe, de most is mozgok eleget. Arra lettem figyelmes, hogy sulyzos edzeseknel, sulyemelesnel ilyen 140-150-ig ugrik meg a pulzusom, míg futásnál akár 170ig is. A nyugalmi pulzusom ilyen 65-76 kozott van, nyugalomban a vernyomasom is rendben van. Normális pulzus ez egy 16 évesnél edzés közben? (Az ertekeket samsung galaxy watch4 okosora merte)

2022. aug. 1. 17:09
 1/7 anonim ***** válasza:
igen
2022. aug. 1. 19:12
 2/7 anonim ***** válasza:
0%
Ahhoz hogy alacsonyabb pulzussal tudj futni ahhoz kell jó pár év intenziv edzés hogy kialakuljon az úgynevezett sportszív
2022. aug. 1. 20:48
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

A sportszívtől az isten mentsen meg, de anélkül is csökkenni fog a pulzus azonos tempónál. Meg a nyugalmi pulzusod is, az se kevés, de fog csökkenni. :)

Az az óra súlyzózásnál rosszul mér, szerintem a karlendítés miatt lehet. Akár dupláját méri nekem erősítéskor. Futásnál érdekes jónak tűnik.

De érdemes lenne pulzusövvel nézned.

2022. aug. 2. 09:30
 4/7 A kérdező kommentje:
Inkabb ilyen 130 kornyeken van sulyzozasnal, csak van, h neha megugrik egy par masodpercig. Amugy ma alvas kozben a legmagasabban 62nel volt a pulzus, amugy folyamatosan 60 alatt volt.
2022. aug. 2. 10:04
 5/7 anonim ***** válasza:
31%
#3 Mi a probléma a sportszívvel?
2022. aug. 5. 14:06
 6/7 anonim ***** válasza:
0%
Hogy mi a probléma egy szívmegnagyobbodással???? Vajon mi?
2022. aug. 5. 15:18
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
#5 megrövidíti jelentősen az élettartamod max 50 éves korig ha kihúzod vele szerencsés vagy. Amíg intenzíven sportolsz addig oké de ahogy visszábveszel , visszavonulsz beledöglesz mert a szív nem tud vissza állni a normális méretre
2022. aug. 5. 15:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!