Most akkor törölni fogja az orvos a diagnózist vagy nem?
Röviden:
kényszeresen szedették velem depresszió miatt a rivotrilt, mikor elhagytam durva elvonási tünetek jelentkeztek, köztük hallucináció.
Ezután a diagnózis: depresszió, szorongás, egyéb skizofrénia
Soha többet nem fordult elő velem ilyen! Elhagytam a rivotrilt 2.5 év alatt, antidepresszánsokat is elhagytam. Semmi bajom!
Eddig azt ígérte az orvos, hogy törölni fogja a diagnózist, ha leteszem a gyógyszert.
Antipszichotikumból igaz még van egy kevés, de azt mondta, hogy ha nem járok akkor automatikusan "gyógyultnak" számítok.
Ergo hazudott és nem törli... :'(
A kórelőzmény.
Ha törli, hogy el volt törve a lábad (tudom hülye példa, mert röntgen stb.) attól még nem lesz meg nem történt a dolog, csak később nem fogják érteni, hogy ott a forradás nyom, és senkinek nem tűnt fel, hogy el volt törve? De szerencséd volt, hogy szépen begyógyult!
A gyógyulttá nyilvánítással marad a kórelőzményed, de szentesíti, hogy nem kell adott gyógyszert szedned, mert már/most/még nincs rá szükséged, de nem csak ötletszerűen mondtál le róla, mert te jobban tudod.
Ha a későbbiek során (ne adja Isten, de szükséged lenne rá), akkor lesz honnan kiindulniuk.
Törölni szerintem sem törölheti egyébként, mert lejelentette az OEP felé, hogy téged kezel.
Mert vannak betegségek, ahol tünetmentes lehetsz, de figyelned kell a jeleket. Talán az epilepszia is ilyen, hiába nem volt rohamod x éve, attól még lehet, csak tünetmentes vagy._
Tudja fene, nekem a háziorvosom idegbajt kap a sok öndiagnózistól. Majd a fejemet szedte le, amikor jeleztem, hogy frászt kapok a fehér köpenytől, nekem ő nem fog normális vérnyomást mérni. Az üzemorvos beállítja, és arra a pár másodpercre még a szobából is kimegy, mert ismer.
Hogy a hallucináció tényleg az elvonás miatt volt, vagy egyéb tünet?
Egyébként attól, hogy önkényesen leteszed a gyógyszert, vagy nem jársz orvoshoz, nem minősülsz automatikusan gyógyultnak. Max kezeletlen betegnek.
Egyáltalán miből indult a dolog? Csak úgy nem írnak fel rivotrilt a semmire, csak mert miért ne alapon.
A diagnózis meg a kórelőzmény nem ugyanaz. Tehát benne marad a rendszerben minden, nem törölhető, azonban a jelenlegi állapotod/diagnózis az lehet más de onnan se törli, hanem azt írja be ami a valós állapotod.
Ilyen nincs, hogy töröl valahonnan valamit, ha ezt mondta akkor hazudott.
#8 Persze, hogy nem ugyanaz. De minden diagnózisod része a kórelőzményednek.
Ok-okozati módon meg minden összefügg.
Pláne mióta bezárták az OPNI-t (ne vedd magadra kérdező, csak példa!), hány családírtóról derült ki, hogy önként már nem jártak a kezelésekre, nem szedték a gyógyszert, de nem meggyógyultak, hanem kezeletlenül éltek viszonylag nyugiban, amíg a hangok meg nem mondták, hogy ugyan már öld meg őket, nincs azzal semmi gond, amúgy is rosszat akartak neked...
,9. Igen , ezt írtam, mondhatjuk úgyis a kórelőzmény a diagnózisok összesített listája. Nem módosítható. 😊
Ahogy írtam az utolsó vagyis jelenlegi diagnózis sem módosítható utólag, azonban szerepelhet rajta más mint az előtte lévőn állapot változástól függően.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!