Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Miért írta beutaló diagnózisna...

Miért írta beutaló diagnózisnak bnoj9290 mellhártya megvastagodás nevű betegséget a papírra a vizsgáló orvos?

Figyelt kérdés
Nincs ilyen betegségem, csak meghallgatott kérdezgetett, a röntgenen nincs semmi a tüdőembólia maradványon kívül. Felállított diagnózisban megint szerepelt a J9290 kell aggódni?

2022. máj. 19. 15:50
 1/2 anonim ***** válasza:
Mert kell valamit írni. De nem értem miért pont ezt. Rákérdeztél az orvostól? Mit mondott?
2022. máj. 19. 22:24
 2/2 anonim ***** válasza:
Még a gimnáziumban mondta a 40 körüli biosz tanárunk, hogy ő azt tanácsolja, hogy amit az orvosok egymásnak írnak, és nem mondják a betegnek, hogy azt olvassa el, azt nem szabad, nem ajánlatos elolvasni. Mondta, hogy pár hónappal azelőtt volt egy problémája, fájt eléggé a háta. Elment ortopédushoz, hogy mi van, az meg elküldte CT-re, adott beutalót. Hát, ő meg laikusként megnézte, mi van arra írva. És nagyon megijedt, amikor meglátta ezt a diagnosztikai kérdést: Becterew-kór?. Mondta, hogy rettenetes két hete volt akkor, mert ennyi idő telt el, mire a CT eredménnyel tudott menni kontrollra. De komolyan, már elképzelte magát, ahogy pár év múlva hajlott háttal, még pár évvel később meg már ezzel a sétapálca szerű gerinccel jön majd, sétál be hozzánk, rettenetes volt. Na, két hét múlva újra eljutott az orvoshoz, már az eredménnyel. Az orvos mondta, nagyszerű, pont úgy van, ahogy már előre sejtettem, csak valami kis gyulladás, nyilván megerőltette, attól van, pihenjen, nyújtson, kenje egy kis gyulladásgátló krémmel, tök jól rendbe fog jönni. De a tanár úr nem állhatta meg, hogy megkérdezze, hogy na de doktor úr, akkor mi ez a "Becterew-kór?". Mire az orvos csak legyintve azt mondta: "ja, csak random ráírtam valami azért, hogy megvizsgálják"
2022. máj. 21. 09:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!