Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Wiwe készülékem görbéit...

Wiwe készülékem görbéit megnézné egy ekg- hoz értő ?

Figyelt kérdés

2022. jún. 26. 16:38
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
8- nagyon köszi , 9 nek is , 10 - azér mert kidobta ez a nagyon sztárolt kütyü hogy kamrai vezetési zavar gyanú , és szó szerint rosszúl lettem - heves szívdobogas nyomó égő mellkas - halálfélelem
2022. jún. 26. 17:45
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

#7: Nem vagyok orvos, csak egy mérnök, aki nem teljesen hülye a jelfeldolgozáshoz, és tudja, hogy egy egycsatornás mérés nem ér fel egy 12 csatornással, hiába teszel mögé bármilyen felhő alapú mesterséges intelligenciát (ja, meg van a családban orvos).

Vettem részt hasonló (nem eü.) rendszer fejlesztésében, ahol korlátozott információk birtokában kellett rendellenes működést felderítenünk. A kimenet nem egy ítélet volt, hanem egy jelzés, hogy menjen ki egy technikus vagy mérnök és végezzen el részletes méréseket, mert lehet, hogy tényleg gond van az adott helyen. Itt is ugyanaz a helyzet, megspékelve azzal, hogy azért egészségügyi adatokról és végtére is emberéletről van szó, úgyhogy a legkisebb eltérés esetén is riaszt a rendszer, hogy baj van. Az esetek 99%-ában nincs semmi különös, de nyilván a cég nem vállalja be, hogy zöld jelet ad, két nap múlva pedig szívelégtelenségben meghal a felhasználó, úgyhogy minden apróságra riaszt és elküld kardiológushoz.

Ha látta kardiológus az EKG-dat és rendben találta, utána meg a sürgősségin is rendben volt, akkor nagyon nagy valószínűséggel kutya bajod. Ha pénteken is ezt mondja a kardiológus, akkor pedig biztosan. Amúgy mit gondolsz, miért mondta az első kardiológus, hogy nem szereti a Wiwe-görbéket? Pont azért, mert alkalmatlanok diagnosztikára, viszont megijesztik a felhasználókat.

Én azt javaslom, add el a készüléket, vagy legalábbis süllyeszd el a fiók mélyére! Ha a pénteki vizsgálat eredménye sem nyugtat meg, akkor pedig fordulj pszichológushoz vagy pszichiáterhez! Ne érts félre, nem vagy bolond, de úgy tűnik, nem tudod elfogadni a reális vizsgálati eredményeket, a szorongásod pedig hosszútávon akár valódi szomatikus betegségekhez (akár szívproblémákhoz is) vezethet. Jobb ezt megelőzni!

2022. jún. 26. 17:48
 13/21 A kérdező kommentje:
7-12 , igen teljesen igazad van , azóta nem is használom , bánom hogy megvettem , gyakran alacsony a pulzusom ezért vettem , okosórával mértem , és napi 1× leesést rögzített iszonyú rövid idő alatt hogy kb 80- 50 re és vissza kb 10mp alatt én ebből semmit nem éreztem csak az óra naplózta , erre egy orvos a wiwe- ot javasolta a görbe miatt. Pulseoxyval kezdtem abból lett okosóra abból wiwe én meg már az óránál idegroncs , mert 1× autóban utaskén olvasva megtört nyakkal , kissé tompúlt érzékelés mellett 37-et mért , azóta kész vagyok , ja és februárban és márciusban 180-és 190 pulzust alvás közben zavaros álom és nagyon erős szorongás félelem mellett. Bocs h hosdzú lett
2022. jún. 26. 18:13
 14/21 anonim ***** válasza:

#13: Hagyd az órát, a wiwe-ot meg a pulzoximétert a csudába!

Olyan nincs, hogy 80-50-80 10mp alatt, az mérési hiba, ennek ellenére te stresszeled magad miatta.

Az autóban, megtört nyakkal, tompult érzékelés mellett gyakorlatilag aludtál, alvás közben pedig a 40-es pulzus teljesen normális, a 37-es hibahatáron belül van.

Nekem úgy tűnik, hogy tényleg túlszorongod a dolgot. Ha a pénteki kontroll mindent rendben talál, akkor menj el pszichiáterhez vagy pszichológushoz (gyanítom amúgy is sokminden miatt szorongsz), a mindenféle kütyüket meg rakd el jó mélyre! Évente menj el kardiológushoz, az nem árt, de egyébként ne foglalkozz a pulzusoddal!

2022. jún. 26. 19:08
 15/21 anonim ***** válasza:
A #12 utolsó bekezdését szóról szóra írhattam volna! :)
2022. jún. 26. 19:45
 16/21 A kérdező kommentje:
De a kocsiban olvastam arra gondoltam lehet carotisra gyakorolt nyomás , vagy vagotonia.
2022. jún. 26. 19:48
 17/21 anonim ***** válasza:
16: ne csak a cuccost tedd a fiók mélyére, de hagyd abba az orvosi szakirodalom laikusként történő kényszeres ovlasgatását is!!!
2022. jún. 26. 19:52
 18/21 A kérdező kommentje:
Igyekszem
2022. jún. 26. 19:56
 19/21 anonim ***** válasza:

#16: Akkor ezt mondd el pénteken a kardiológusnak, és ha azt mondja, semmi köze hozzá, akkor fogadd el és értsd meg, hogy nem vagy orvos, nem értesz hozzá!

Ha valamilyen panaszod van, akkor menj el orvoshoz, ne magad keress magyarázatokat, amiknek egy része amúgy is önbeteljesítő jóslat lesz!

Ha nem tudod elfogadni, hogy nem vagy beteg, pedig minden szervi kivizsgálás ezt mutatja, akkor pedig irány a pszichológus vagy pszichiáter!

2022. jún. 26. 19:57
 20/21 anonim ***** válasza:
19: egyetértek! :)
2022. jún. 26. 20:03
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!