Wiwe készülékem görbéit megnézné egy ekg- hoz értő ?
A Wiwe egycsatornás mérést végez, így diagnosztikai célra csak korlátozottan alkalmas. Ha nincs diagnosztizált szívbetegséged, nincs kontroll-EKG-d, akkor gyakorlatilag csak arra alkalmas, hogy jelezze, fordulj majd kardiológushoz. Ráadásul te stresszelsz, ami tovább hamisítja a mérést. Próbálj meg megnyugodni, pénteken majd megtudod, mi a helyzet pontosan a szíveddel!
Ez itt egy anonim oldal, névtelen válaszolókkal. Ha azt mondanám, hogy a görbék alapján azonnal hívj mentőt vagy rohanj a sürgősségire, akkor megtennéd? Mert egyébként kardiológus vagyok - vagy legalábbis azt állítom. Nem, ez nyilván nem igaz, de lehet, hogy valaki jó szórakozásnak találná, ha így tenne. Vagy jó szándékkal azt mondja, hogy a nagynénje EKG-ján is volt egy ilyen tüske, és két nap múlva meghalt - aztán persze nem azon a kivezetésen, és nem is a szíve vitte el, de te emiatt csak idegesebb leszel.
Ne hallgass az itteni véleményekre, tényleg nyugodj meg és várd ki a pénteki időpontod, amikor egy valóban szakképzett orvos teljesebb diagnosztikai információkra hagyatkozva megállapítja, mi is van a szíveddel! Őszintén kívánom, hogy ne találjon semmi rendellenest!
Köszi 6-os , az az igazság már voltam 1 kardiológusnál , de nem igazán nézte meg a wiwe görbéét , azt mondta nem nagyon szereti a wiwe-ot , ott az ekg ok , es voltam a sűrgősségin is ahol szintén jó volt az ekg , de nem lettem nyugodtabb.
Szereintem lehet te tényleg orvos vagy , abból ahogy írsz , igazad van.
Nem vagyok orvos, csak vki, aki járt ott, ahol most te vagy. Azaz én is találtam ki magamnak hosszú QT-t meg hasonlókat.
Annyit tudok mondani, hogy az én kütyüm is hasonló T-hullámokat rajzol, és alkalmatlanok az ilyen cuccok T-hullámot elemezni (ezt kardiológus mondta nekem, és logikus is). Szóval semmi jelentősége, hogy milyen QT értéket dob ki a szoftvere.
Holter jelentés is írt nekem is csúnya számokat min/max QT időre, annak sincs jelentősége.
Én csakis annyit mondhatok, hogy próbálj nem bepánikolni amiatt, amit a wiwe kiköp, mert az valószínűleg hülyeség.
Remélem ok veled minden, és a kardiológus majd megnyugtat!
Semmi bajod, csak a gép képtelen a zajos jelből felismerni a T hullámot.
A QT-d akkor lenne megnyúlt, ha legalább 11 kiskocka távolság lenne a nagy látványos tüske kezdete, és az utána jövő kerek dombocska vége között.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!