Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Hogy kezelnek valakit akinek...

Hogy kezelnek valakit akinek túl magas és túl alacsony pulzusa is van ?

Figyelt kérdés

#pulzus #magas pulzus #A kettő kezelése
2022. ápr. 5. 13:58
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
magas pulzusra gyógyszer, alacsony miatt, ha annyira alacsony, pacemaker.
2022. ápr. 5. 14:03
 2/11 A kérdező kommentje:
Sejtettem , de gondolom akkor előbb pacemaker kell és csak az után lehet gyógyszer pl b blokkoló ?
2022. ápr. 5. 14:05
 3/11 anonim ***** válasza:
Kifejtenéd bővebben, hogy lehet egyszerre alacsony és magas pulzusod is? Írj konkrét értékeket is.
2022. ápr. 5. 15:38
 4/11 A kérdező kommentje:
Nem közvetlen egymás után , hónapokig csak alacsony volt pl nappal 50 vagy alatta de volt ébren 40 , ill 37 , -ez utbbit megéreztem , majd hóbapokkal később miután ezt a 37bpmnértéket éreztem tünettel együtt , (tompaság gondolati meglassúltság - bágyadtság ) utána begubóztam nrm mentem utcára de megpróbáltam és a szokasos sétám 4 km táv alkalmával a szokásos 120- max 130 frekvencia helyett 155 jelebtkezett , utána egy másik alkalommal 170 , később fürdés után közvetlen 160 , vagy 5- 6 percel utána 135 , de ami a legjobban zavar alvás - ébrenlét között 180 , ill 190bpm , ezenkívűl előfordúl hogy 4-5 mp re állva leesik 85-90 - ről 50-re de pár mp és normalizálódik 80-90 re , mozgás közben max 60 - rayesik le 90- ről , ugyan úgy 4-5 mp -re
2022. ápr. 5. 16:04
 5/11 anonim ***** válasza:
A panaszok, különösen az alvás közbeni 180-as pulzus kardiológiai kivizsgálást sürgetnek.
2022. ápr. 5. 16:08
 6/11 A kérdező kommentje:
Már volt jó néhány , kapik egy pacemakert , de nemvtudombmilesz a többivelv, az orvoa szerint az alacsonytól való félelwm hozza a magasat.
2022. ápr. 5. 17:45
 7/11 anonim ***** válasza:

Az lehet, majd kiderül. Gondolom ha valami ingerületvezetési zavar lenne a szívedben, az kiderült volna már.

Az én rokonomnak az volt. Egy darabig a túl magas pulzusra kapott béta-blokkolót. De amúgy neki is volt túl alacsony is. Ezért nem kapott nagy dózist. Aztán próbáltak helyre rakni pár dolgot a szívében, ettől jobb lett a helyzet. De végül így is pacemakert kapott, a túl magas pulzusra meg szedi a béta-blokkolót, most már megfelelő dózisban.

2022. ápr. 5. 20:47
 8/11 anonim ***** válasza:

7

Mik voltak a konkrét tünetei?

Nekem is bradycardiám van (nem edzettség miatt), de néha fel-felugrik, máskor valamiért 70-75 körüli végre, arról meg le-leugrik.

2022. ápr. 5. 20:53
 9/11 anonim ***** válasza:
#8, nem tudom pontosan. Amit tudok, hogy rendszeresen futott, és néha felugrott a pulzusa 200 körülire, és nagyon nem akart lemenni, hiába állt meg. Máskor meg 40 körüli volt. Pitvarfibrillációt állapítottak meg (tehát hogy az alakult ki neki többször, aztán spontán elmúlt). De aztán bonyolódott a történet, nem ismerem a részleteket.
2022. ápr. 5. 21:03
 10/11 anonim ***** válasza:

Az igen. :(

Elvileg a bal pitvar megnagyobbodása okozhat ilyet. :D Nekem pl. ez van sajnos.

2022. ápr. 5. 21:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!