Az orrsövényferdülés okozhat orrfolyási problémákat?
Figyelt kérdés
Rendszeresen folyik az orrom vagy ingert érzek és ki kell fújnomy nyáron, ésha nem vagyok megfázva vagy ilyesmi akkoris. Nyáron, télen.
Elmentem dolgozni ahol a cég orvosa azt kérdezte meg vagyok e fázva, mert fura a hangom, rámnézett és aztmondta hogy iszonyatos orrsövényferdülésem van jobb írányba és eddig ezt senkitöl se hallottam.
2022. febr. 19. 18:21
2/2 anonim válasza:
Nekem is orrdugulást okozott. Ha látja, hogy orrsövényferdülésed van, akkor az van. Rutin műtét, érdemes megműttetni. Hihetetlenül jelentős életminőség javulást eredményez. Az orrfolyási "inger" utalhat arcüreggyulladásra, amit a nagyfokú orrsövényferdülés okoz, ugyanis a nem megfelelő ürülés miatt a pangó váladék hosszú távon arc, orrmellék -és homloküreg gyulladást okoz. Nálam is ez volt a helyzet. Évekig jártam fül-orr gégészetre, teletömtek antibiotikumokkal, mire a háziorvosban felmerült, hogy egy fizikai akadály lesz ott. Végül mikor egy hozzáértő fül-orr gégész meglátta, közölte, hogy azonnali műtét. SOS koponya CT, rögtön műtét. 3 db műtétet hajtottak végre rajtam egyidejűleg: orrsövény korrekció+ polip eltávolítás+FESS (kiterjedt orrmelléküreg műtét). Mindezt a hosszú évekig kezeletlenül hagyott durva orrsövény ferdülés miatt. A jó hír, hogy a felépülés egyáltalán nem fájt, és azóta minden rendben. Lehet még a háttérben allergia is, ami által kiváltott váladék szintén nem tud normálisan kiürülni. Érdemes minél előbb (jó) fül-orr gégészhez fordulni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!