TSH, FT3, FT4 rendben. Ettől még lehet pajzsmirigy alulműködésem?
Rossz és sport hatására nem eléggé javuló állóképesség miatt nézték a pm-et, de csak ezeket.
Emellett alacsony a vérnyomásom és jó ütemben romló szívbillentyű-betegség ellenére is 50-55 a nyugalmi (pl reggeli) pulzusom. A koleszterinnel is vannak problémáim, elvileg az is lehet tünete.
A fentiek kizárhatják a pm gondokat?
Mik az optimális értékek?
A referenciatartomány közepe ez kb a laboromon. A TSH úgy tudom, 1 alatt optimális. A FT3, FT4 esetén mik ezek?
A referenciatartományon belül teljesen normális.
Ha babát akarsz, akkor lehet esetleg alacsonyabb értéket megcélozni.
Akkor simán lehet emiatt kórosan alacsony nyugalmi pulzusom (mert az 50-55 pl reggel az). Kezeléssel simán nem kelnék olyan álmosan talán, de tuti nem lennék rosszul melegben vagy ácsorgás közben.
Egy magánszolgáltató endokrinológusa vajon miért bólint rá a lazább referenciatartomány szerint jó értékekre? Pedig még fizetnem is kellene, ha nem bólintana rá.
FT4 - 7,86 - 14,41
FT3 - 3,80 - 6,00
Az én laborom referenciatartományai.
Tehát ami a webbeteg szerint éppenhogy jó, az a m kezdőbetűjű magánban már a tartomány végefelé jár.
Pmol/l itt is.
Megvan az alacsony pulzus és a sokszor 100/65 vérnyomás oka.
Csak nem tudom, hova forduljak még....
Meg mi a fontosabb, a fogaim, a hurutos köhögésem, a hátsó garatcsorgás, a rekedtség, a reflux (és a nyelőcsőrák emelkedett esélye, állítólag 40%), a fülzúgás...
Miután az endokrinológus leírta azt is, hogy normál pm-működés (a fura referenciatartományuk alapján), mire kérdezzek rá?
A többit vizsgálják, már amit volt lelkierőm bevallani. Mondjuk a hurutos köhögés ősszel tért vissza, amikor kivizsgáltattam magam, nem jutott eszembe mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!