Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Megmondjam a feleségemnek?

Senior Séf kérdése:

Megmondjam a feleségemnek?

Figyelt kérdés

Ma volt egy TIA rosszullétem. Tipikusan az volt, összetéveszthetetlen tünetekkel. Tudom, hogy meg kellene mondanom a feleségemnek, de mégsem akarózik. Imádjuk egymást több évtizede, és betegre aggódná magát, ha tudna róla. Én meg rühellem, amikor megkülönböztetett figyelemben részesít, minden kis szar megerőltetéstől óvni akar, férfi mivoltom te3ljes elvesztésével járna. Ugyanakkor joga van tudni róla...

Ti mit tennétek?

(Lehetőleg férfiak válaszát várom.)

2022. jan. 27. 17:26
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
100%
Szedsz gyógyszert?
2022. jan. 27. 17:34
 2/28 anonim ***** válasza:
100%
Honnan tudod, hogy Tia? A migrénnek is lehetnek ugyanolyan tünetei.
2022. jan. 27. 17:37
 3/28 A kérdező kommentje:

Nem szedek semmit 23 éve, még egy algopirin se volt a számban 23 éve.

2-es: A szám zsibbadásával kezdődött majd néhány percen belül a teljes bal oldalam lezsibbadt, érzéketlenné vált. Haza akartam vinni az autót, hogy ha komolyra fordul, legalább az otthon legyen, de útközben jobban lettem, így újra megfordultam, és folytattam az utamat az eredeti úti célom felé.

Ja, és még egy érv a "titkolózás" mellett. Ekkora súlyú eseményt az ember nehezen tart magában. Főleg egy nő. Valakinek el kell mondania, és jelen esetben ez a valaki alighanem a szomszédasszony lenne, mert az van legközelebb. És beindulna a falurádió.

2022. jan. 27. 17:46
 4/28 A kérdező kommentje:

*Nem szedek semmit 23 éve, még egy algopirin se volt a számban 23 éve

Bocsi a figyelmetlenségért, nem akartam ismételni magam.

2022. jan. 27. 17:47
 5/28 anonim ***** válasza:
100%

Azt vágod, hogy a TIA mindig sürgős ellátást meg kivizsgálást igényel, mert baromi nagy eséllyel követi egy rendes stroke?

Pont nemrég mesélte háziorvos ismerősöm, hogy a beteg bement hozzá, hogy előtte nap TIA-ja volt. És ott helyben, a mesélés közben, a rendelőben kapott stroke-ot.

2022. jan. 27. 18:05
 6/28 A kérdező kommentje:
Igen, ez megvan. De nem vagyok oltva, és aligha fogadnak így a kórházban.
2022. jan. 27. 18:19
 7/28 anonim ***** válasza:
100%
De fogadnak oltás nélkül, mivel ez sürgősségi ellátás.
2022. jan. 27. 18:27
 8/28 anonim ***** válasza:
100%
Ezek nagyon sztrokés tünetek !
2022. jan. 27. 18:32
 9/28 anonim ***** válasza:
90%
Azonnal ügyeletre kellett volna menned (fogadnak oltatlanul is), vagy minimum értesítened kellett volna valakit, nem kocsiba ülni, hogy mások életét is veszélyeztesd, ha közben rosszul leszel. Te meg azon parázol, hogy elmond-e az asszonynak?? 🤦‍♀️ Remek házasság lehet, ha a "férfiasságod" fontosabb, mint az egészséged/életed...
2022. jan. 27. 19:12
 10/28 A kérdező kommentje:
Valóban remek házasság, hiába élcelődsz rajta. De bazky, 63 vagyok, és bár élhetek még vagy 20-25 évet, ha most kell mennem, azt se bánom. Szép és mozgalmas életem volt, méltó befejezése lenne egy gyors halál. Rettegek a betegségtől (ezért is kértem, hogy lehetőleg férfiak válaszoljanak), és ha valaki azt mondaná, hogy 10 perc múlva vége, vagy 20 év múlva egy hét szenvedés után, habozás nélkül az elsőt választanám. Persze a stroke is okozhat ágyhoz kötöttséget, de a már az én kockázatom.
2022. jan. 27. 20:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!