Segítség! A feleségem pánikbeteg, mit tegyek? Többi lent.
Ma már elég jól lehet kezelni anti-depresszánssal, nyugtatóval.
Ha már szed anti depit akkor valószínűleg nem jó a gyógyszer.
Nekem a tömeggel volt bajom és vagy a 3. 4. gyógyszer lett megfelelő :)
Ezekhez sajnos idő kell :/
Mire hatni kezd a gyógyszer, mire kigyógyul belőle az ember...
sajna nem 1-2 hét hanem hónapok akár évek.
Mióta szedi?
Ha kezd jobban lenni akkor szépen lassan fokozatosan ki kell vele mozdulni.
Persze nem egyből ki a városba és be a TESCO-ba hanem először ki az udvarra vagy ha panel akkor a lépcsőházba esetleg a ház elé.
Bár nem tudom mennyire pánikbeteg mert van aki ki sem mer lépni a házból és van aki csak akkor pánikol ha több 100 méterre van már az otthonától. :)
De a lényeg majd a szép fokozatos egyre távolabbra jutás lehetőleg pánik nélkül.... ha pánikol akkor még nem szabad erőltetni!
Kedves Kérdező!
Anti.depi gyógyszert milyet irtak fel a feleségednek?
Ha benzo, szerintem többet árt, mint használ.
Saját tapasztalatom, az anti.depi, frontin, stb. szedésével kapcsolatosan:
Pár hónap szedés után, folyamat emelték az adagot, hogy használjon.
Mellékhatások: bizonytalanság érzése, állmosság, aluszékonyság.
Egy év elteltével: a fenti tünetek, +pánikrohamok, személyiségváltozás, feledékenység.
2 év szedés után rájöttem, hogy a "gyógyszertől" várt javulás soha nem fog bekövetkezni, csak egyre rosszabbúl leszek.
2 és fél év gyógyszerszedés után, kialakúlt pluszba tériszony, és erős gyógyszerfüggőség.
Én leszokatam bő egy év alatt a gyógyszerekről, ami nagyon kemény volt.
A tüneteim szép lassan eltüntek, és igy visszatekintve, áldom az eszemet, hogy úgy döntöttem, leteszem ezt a fajta gyógyszert.
Hosszú távú szedés esetén teljes elbutulást okoz. A benzó kb. annyi, mint a legális drog. Receptre. Elösször úgy érzed segít, aztán leépülsz tölle.
Az okot kell megtalálni, mi okozza a pánikrohamot. Egy régi trauma, esetleg más. Ha meg van az ok, a betegség is gyorsan megszüntethető.
Ez az a fajta betegség, mint például a depresszió is, melyre a szakorvosok szeretik felirni az anti.depiket, nyugtatókat. De ettől a baj nem oldódik meg, csak megpróbálják elfedni, elnyomni.
Ha rossz kedvem van, a kiváltó okon javítok, nem gyógyszert szedek.
Feleségednek meg mond el, hogy érzel, reggel elmész látogatóba, délután meg már otthon is vagy. Az a 20-30km nem nagy távolság. Ezt meg kellene értenie, hogy te egészséges tudj maradni, és öt támogatni ebben a nehéz időszakában.
A gyógyszerröl meg bocsi, hogy ennyit irtam, de google-z rá, és meg fogsz lepődni mi van a háttérben ezzel kapcsolatban. Rettenetes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!