Mobitz II. típusú AV block esetén szoktak bármit csinálni?
nem értem a dolgot, mert kb fele a kardiológusoknak azt mondja, hogy semmit se kell vele tenni, a másik fele pedig meglepődik ezen, mert szerinte kell.
na de mit?
köszi, hát nem egyszerű. csak a két végletet találom, pedig már 10-nél voltam kb.
az egyik típus legyint rá, a másik szerint meg azonnal cselekedni kellene.
érti ezt valaki?
vagy mitől függ, h indikáció lehet? csak lehet?
Sürgősségi ellátásban, ha panaszt okoz (mert általában szokott), akkor már a helyszíni pacemaker terápiára fel kell készülni, mert könnyen lehet belőle magas fokú, vagy harmadfokú blokk
Biztos, hogy Mobitz II.?
egyedül nagyon alacsony RR-t okoz, de ez is változó.
gyógyszeres megoldás akkor nincs rá semmi?
3
helyszíni pacemaker ?? és azt hogy oldják meg?
és milyen panaszt szokott okozni? mondjuk az előbb kihagytam a brutál gyengeséget. de szóval honnan veszem észre h nagy gond van vele?
Amit a mentők végeznek, két tappancs a mellkasra, aztán beállítják a paramétereket
Gyógyszeres nem nagyon van, mivel ez ingerület vezetési gond okozza
Gyengeség, szédülés, nehézlégzés is lehet, valamint gyér pulzus, okozhat eszméletvesztést rosszabb esetben
Mindenképp kezelést igényel a Mobitz II
ja hogy a deffivel kiütik? vagy min állítják be a paramétereket?
nekem nincs pacemakerem.
ja értem. huh hát jó lett volna mentő, amikor tényleg úgy voltam, vagyis feltehetően úgy voltam, mindenesetre nem tudtam lábra állni a gyengeségtől.
és mik azok a tünetek, amikből azt gondolhatom h gond van? mert ilyen féleszméletlen állapot azért elég gyakran van, és annyit tudok észrevenni h elkezd nagyon lesüllyedni a vérnyomásom. aztán kampec pár órára, majd magamhoz térek.
ez pl feltehetően az AV block miatt van?
hát ... mit mondjak, ilyenkor sajnálom h nálunk nincs mentő.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!