Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Valóban TIA lehet?

Lolo98 kérdése:

Valóban TIA lehet?

Figyelt kérdés
Régebb óta vannak ezek a tűnetek ( fej fájás, szédülés, ájulásérzet ) voltam orvosnál EKG tökéletes, semmit nem talált , haza küldött. Következő hetekben rohamokban tör rám fejfájás, ájulásérzet, szédülés, képtelen vagyok a beszédre, eszmélet kiesés, bal oldalam szibbab, főleg a kezem gyengeség , erőtlenség. 10 perc után mintha semmi sem történt volna. Napi 2-3 előfordul.
2022. jan. 17. 03:25
 1/4 anonim ***** válasza:

Az EKG szivproblémát mutatna meg, ha az lenne a baj, de nem annak tűnik.

Neurológushoz kérj beutalót, egy agyi MRI vagy CT többet mutat(hat), ha ott a baj. A TIA nem egészen ilyen. Ne diagnosztizáld magad az internetről.

(hány éves vagy? 30-40-50 felett el kell gondolkodni az agyi elváltozásokon is, az agyvérzés "előszele" is lehet, és még ezer dolog.)

2022. jan. 17. 04:24
 2/4 A kérdező kommentje:
23/ L
2022. jan. 17. 05:03
 3/4 anonim ***** válasza:

Nos... Túl fiatal vagy.

Neurológus. Ez lehet akármi is. Az, hogy többször is egy nap megtörténik, és az, hogy 10 perc után, mintha misem történt volna, én azt mondanám, hogy ne halogasd a látogatást egy neurológusnál. Ha lehetne válogatni a neurológusok között, akkor NE neuropszichológust keress, hanem mondjuk Pesten az ideggondozóból valakit. Az Ideggondozó nem elmebetegeket gondoz (ahogy valaki nemrég "elmagyarázta" nekem), hanem a neurológusok, neuroonkológusok, stb. legmagasabb szaktudasú dokik vizsgálnak és találják meg a legjobb kezelést. De bármilyen neurológus jobb, mint egy körzeti doki, aki EKG-ra küldött. Ne halogasd. Az idő a legnagyobb ellenséged.

2022. jan. 17. 05:43
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat.
2022. jan. 17. 06:04

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!