Esomeprazol sandoz mellékhatásai tényleg lehetnek ilyen erősek? Refluxos vagyok. Időnként kellett Esomeprazol kúrát csinálnom gyógyszerek miatt. Most 5 hónapja szedem folyamatosan és 3 hónapja magasabb adagban. Ez azt jelenti hogy..
Korábban napi 20mg - ot szedtem, ( azzal nem volt gondom) utána lett belőle októbertől napi 2x20mg.
Aztán december közepétől napi 2x40mg
De január közepén már sokkal rosszabbul éreztem magamat. Fejem nagyon fájt meg szédültem. Utána már hányinger is kerülgetett meg ájulás érzésem is volt.
Visszább vettem az adagot napi 40mg - ra. Utána ezek csökkentek.
Viszont a felsőlégúti betegségem az maradt.
Így másik gégészhez mentem, hogy ezt elmondjam, de beszélgetni nem volt idő, mert hipp hopp megvizsgált és ő viszont írt fel Antibiotikumot.
Mivel az arcom, fülem fájt.
Aktil Duo - t írt fel ami amúgy egy jó antibiotikum.
De még mielőtt elkezdtem volna szedni, itthon, hogy na most nyugiban meggyógyulok..
Elkezdte marni megint valami a torkomat.
Elrekedtem.
Ezért újra megemeltem az Esomeprazolt reggel 40mg este 20 mg.
Hogy akkor rákészülök az antibiotikumra. Gyomromat rendbe teszem.
De újra jött a hányinger, fejfájás, szédülés és keményen ízületi fájdalom.
Ráadásul azt olvastam, hogy ha antibiotikum szedés alatt protonpumpa gátlót szedek akkor nem hat jól a gyógyszer, sőt még a mellékhatásokat is felerősíti.
Járt így valaki??
Pantoprazolról azt olvastam hogy az lassabban fejti ki hatását, de cserébe tovább tart a hatás.
Mit csináljak váltsak?
Vagy amíg az antibiotikumot beszedem addig ne szedjek protonpumpa gátlót??
Hónapok óta beteg vagyok és egyre több a gond.
Kissé elegem van már.
Köszönöm a tanácsokat előre is!

Értem. 2x40mg - al másfél hónapig bírtam szedni, mert addigra már reggel a vizet is kihánytam.
Emiatt csökkentettem a felére.
Ezt így két hétig, aztán most emeltem pár napja megint vissza, de ugyanúgy rosszabb lett.
Az antibiotikumot csak be kellene szednem mielőtt visszamegyek kontrollra.
Csak akkor az antibiotikum szedés alatt a gyógyszer hatékonysága erdekében, nem szedném.
Utána visszamegyek a, dokihoz csak érdekelne volt e más is így ezzel a gyógyszerrel és ha igen mi vált be jobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!