Ptx, légmell hogy tudnám ki gyógyítani magam?
Már volt 3szor ptx-em abból kettőt itthon kihevertem a harmadikat pedig kórházba de ott is csak feküdtem nem csináltak vele semmit viszont most megint kilukadt a tüdőm és csak rosszabbodik az állapotom alig birok megmozdulni reggel is fél óra kellett hogy feltudjak kelni az ágyból.. nagyon fáj és szinte a bal tüdőmbe nem is megy levegő összeesett.
Az lenne a kérdésem hogy hogy lehetne ezt megszüntetni és mit szabad ilettve nem szabad csinálni hogy ne alakuljon ki újra??
17/f vagyok 185cm 62kg és cigizek
Előre is köszi a válaszotokat!
Tévedsz, belehalhatsz!
Kérlek ne várj reggelig, hidd el tapasztalatból írok.
Nem tudod mennyire súlyos az állapotod, mindenképpen szükséges egy röntgen, kell hogy felügyelet, megfigyelés alatt legyél.
Ha azt mondja a tüdőd hogy nagyobb területen 'lyukad ki' már nem tudsz mit tenni, megfulladsz a belélegzett levegőtől, hiába ott a másik ép tüdő. A belélegzett levegő a már sérült tüdőn keresztül nem tud távozni, összeszorítja a tüdődet és megfulladsz.
Nem tudom mit írhatnék még hogy jobb belátásra bírjalak.
Jöhetnék a saját példámmal is hiszen hatszor volt spontán PTX-em. Jelenleg örülök hogy még éleg és kapok levegőt.
Többször műtöttek a bal tüdőmből lebenyt is levettek, alig működik.
Nem tudok futni, túrázni, kerékpározni és még sorolhatnám, mindez azért mert én is olyan kis lüke voltam mint Te.
Vártam hogy majd jobb lesz, nem lett, szirénázva vitt a mentő, már nem voltam eszemnél.
Ugye ez nem hiányzik?
Kérlek hívd az orvost és a mentőt!
Remélem elmentél orvoshoz.
Ha majd túlleszel a nehezén jó volna egy két légzőgyakorlatot megtanulnod,nagyon fontos a helyes légzés a felépülés szempontjából. Ha lehetőséged lesz rá, járjál el úszni.
A dohányzást meg mellőzd, nincs rá szüksége a szervezetednek.
Ja meg azt mondta hogy ez spontán ki alakulhat bármikor megint de ez hülyeség csak van valami oka..
Vagy csak genetikailag hulladék vagyok
Már a napokba kezdett javulni sőt tegnap már szinte alig éreztem erre most megint kilyukadt kb fél órája és megint itt fekszek az ágyba mint egy nyomorék alig birok mozdulni úgy fáj..
Nemtudom miert vagyok ilyen szerencsetlen legszívesebben most meghalnék mint hogy kínlódjak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!