Miért beszélnek csúnyán az oltottak az oltatlanokkal?
A gond ott van, hogy könnyű célpont vagy. Beszólnak neked, te jól felhúzod magad, ők pedig nagyon jól szórakoznak ezen. Nincs feletted valós hatalmuk, de érzik, hogy egy vitában könnyen föléd kerekedhetnek. Így nem fogják megunni a piszkálódást. Nekik nagy a szájuk, te pedig túl érzékeny vagy.
Nem az a lényeg, hogy ők oltottak, te pedig nem. Fejlesztened kellene a kommunikációs képességeidet, megkeresni és megőrizni a nyugalmadat, lelki békédet. Nem kell, hogy mindenki egyetértsen veled, az embereknek lehet különböző véleménye dolgokról, nincs ezzel semmi gond.
Elmondom, mi az én módszerem. Ha valakinek más a véleménye valamiről, meghallgatom az érveit, hagyom beszélni. Elfogadom, hogy neki ez a véleménye. Ha megkérdezi, én mit gondolok, elmondom, ha nem érdekli, nem mondom el. Tudom, hogy jogom van a saját véleményem kialakításához. Ha ezt a másik ember nem tartja tiszteletben, az eszmecserét lezárom. Neki ez a véleménye, nekem meg az, felesleges erőlködni. Nem idegeskedek, nem kiabálok, nem akarok másokat meggyőzni semmiről. Inkább kérdezek, és mindig kedves, de határozott vagyok.
Ha a környezeted mérgező, csupa olyan ember vesz körül, aki lehúz téged és gondolkodás nélkül áttapos rajtad, itt az ideje a környezetváltásnak. Jót tud tenni az ember idegeinek, lelkiállapotának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!