Mi okozza a székrekedést ?
19 éves koromig minden nap reggel és suli után délután mentem kakilni,ez minden nap így ment. Napi 2
20 éves voltam amikor elkezdett csökkeni a nagywc-em,az elején nem tulajdonítottam neki nagy dolgot,volt olyan,hogy reggel mentem,de délután nem tudtam másnap megint 2x-1nap
Harmadik nap kimaradt
Negyedik nap reggel nem volt,de délután igen.
Kb 1.5-2 évig volt ez így (22)
Szép lassan még tovább csökkent volt,hogy a hétfő kedd kimaradt teljesen, szerda csütörtök oké, péntek semmi szombaton tudtam,vasárnap nem
Kb 1 évig volt így (23)
Eljutottam arra a szintre 24 évesen,hogy jajj magamtól már heti 1 megy,na akkor éreztem,hogy ez így nem lesz jó a napi 2 helyett már heti 1van
Az elején semmit nem sejtettem ebből,hogy itt komoly baj lehet.
Orvoshoz mentem aki először vérvételt csinált,nincs se pajzsmirigy alul felül működésem.
A májam rendben van a vasam jó értékű
Többit mind magán úton csináltam,mert minden vizsgálatért 6-8 hónapokat kellett volna várjak.
Következő vizsgálat egy étel intolerancia teszt
Laktóz glükóz,összes étel allergia ... Érzékeny vagyok -e, de semmi
Harmadik egy gasztroenterológusnál volt,aki tovább küldött Fehérvárra gyomortükrözésre,de semmi
Voltam már akupunktúrán
Kipróbáltam az aloe Vera italt
Kipróbáltam már az ilyen bio gyógynövény teákat
A stadalax dulcolax megfosat és marja a belem,fáj tőle a hasam ,fel vagyok tőle puffadva,szóval ilyen gyógyszereket ezért nem szedek .
Testileg vizsgálatok alapján "rendben" vagyok és nem tudják miért nem tudok kakilni rendesen.
Sajnos olyan rossz az emésztésem és az anyagcserém,hogy magamtól már havi 2alkalom sikerül.
Tüntetek
székrekedés nagyon durván
Has puffadás minden egyes nap,úgy nézzek ki mint egy 8 hónapos terhes
Has fájás,hasfeszülés
Has puffadásra renniet és egyéb gyógyszereket szedtem,de abba hagytam, mert azon kívül,hogy egész nap akkorákat fingottam, folyamatosan jöttek belőlem a gázok,volt hogy nem mertem elmenni a munkalyemre dolgozni,mert folyton jöttek ki belőlem és nem bírtam őket vissza tartani sajnos.
Mellette ugyan úgy fel volt puffadva és fájt is a hasam
Én tényleg mindent próbáltam már.
Sajnos nincs több pénzem elmenni magánba
Mert kb a kórházban egy 10 perces vizsgálatért 6-8 hónapot kell várni,
6-8 hónap után vagy tudják mi a bajom,vagy tovább küldenek és újra várhatok 6-8 hónapot,egy újabb 10 percért...
A mama 20 éves szilva lekvárja nem hajtott meg
Az orvos annyi Ricinus olajat adott,hogy azt mondta,hogy egy lovat meg kellett volna hajtson,de semmi
Valaki segítsen mert én ezt nem bírom.
Sok rostot zöldség gyümölcs eszek.
Figyelek az étkezésre és a folyadék bevitelre
Szia!
Nekem azok alapján,amiket írtál, több dolog is eszembe jutott:
-SIBO: laktulóz kilégzéses teszttel vizsgálják, nekem az volt, nagyon hasonló tünetekkel
-Inzulinrezisztencia,PCOS: magyarázhatja a rengeteg mozgás ellenére való fogyásképtelenséget, renyhe bélmozgást, lassú anyagcserét
-Hasnyálmirigy elégtelenség: széklet pancreas specifikus elasztáz vizsgálat székletmintából. Ebben az esetben nem termelődik elég emésztőenzim, tehát puffadsz, szelelsz stb, bár itt inkább fogyni szokás de nem kizárt a hízás
Ezeket mondanám elsőkörben, de sajnos magánban tudod csak megnézetni emberi időn belül. Esetleg havonta egyet vállalj be közülük hogy megnézeted, ha belefér a keretedbe.
Előző vagyok: tünetileg amúgy ha nagyon renyhe valakinek az emésztése, felírják az Itopride Supremexet, ami motilitásnövelő (gyorsabban áthalad a táplálék). Elvileg vannak mellékhatásai, de esetedben talán megér egy próbát.
Amíg nem kerülsz a vizsgálatok végére, ajánlom még a probiotikumokat, pl. a Linex Complexben olyan törzs van ami a puffadásra nagyon jó, drágábbak közül Florabalance Plus vagy Bio Kult.
És valamilyen enyhe hashajtó a mindennapokra, pl.Dulcosoft, az csak lágyítja a székletet.
#12 köszi
Ezekre mindenképp elmegyek
Én arra gondolok, hogy metán domináns SIBO-d van, a laktulózteszt egyébként ezt nem mutatja ki, Magyarországon nincs rá kilégzéses teszt. Nekem is ez van, gyakorlatilag nem tudják kezelni se itthon, se Amerikában. Az IBS-SIBO facebook csoportot javaslom, rengeteg infó van, és egy lista a vizsgálatokról, amiket érdemes megcsináltatni.Az egyetlen dolog amitől javulás várható a diéta, napi max 3 étkezés, kb csak hús és 1-2 fajta zöldség, tej, glutén, gabonafélék, cukor, keményítők, hüvelyesek, gyümölcsök szigorúan tilos (pár hónapig). Fontos lenne, hogy minden nap legyen székleted, mert "berohad" a kaja a beledben, és fermentálódik, eteti a rossz baktériumokat, és csak még jobban begyullad.
Nekem a mályvatea vált be (dm-ben vettem), minden reggel iszok, így délután 90%-ban sikerül székletet produkálnom. Amikor nem, jöhet a Stadalax lefekvés előtt, és reggel általában kijön minden.
Kitartás, nem vagy vele egyedül!
Lelki és mentális gond váltotta ki nálam a székrekedést
Stresszfaktorok
Felnőttek körében a székrekedést okozó lelki gondok között a stressz áll az első helyen.
Nem véletlenül, hiszen számtalan dolog miatt aggódhat az ember nap mint nap. Az anyagi gondok...
Nálam amióta rendeződtek az anyagi problémák és végre magamra is tudok költeni és nem kell tovább sanyargatnom magam,hogy jaj ez a 5000 Ft túl drága nekem
Én azóta minden nap tudok wc járni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!