Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Lehet mióma? Vagy mi okozza a...

Lehet mióma? Vagy mi okozza a pabaszokat? 30 éves vagyok

Figyelt kérdés
Egész csak márciusban kaptam időpontot a nőgyógyszhoz, de úgy érzem addig megbolondulok. A hónap elején a vizeletem elkezdett csepegni. A hasam éreztem egy nyomást a méhennél, és fájt is kicsit. Majd kezdődtek a vizelettartási panaszaim. A házi doki kiírt antibiotikumot, de nem küldött el vizeletvizsgálatra, hogy addig se veszítsünk időt. Az antibiotikum szedése előtt hányingerem volt, ami azóta is megvan. Nem nagyon, kicsit, de megvan az érzés. Székrekedésem is van, jobban mondva az is olyan, hogy a gyógyszer szedése előtt két napig hasmenésem volt, utána mindig úgy éreztem, hogy wc-re kell mennem, de nem sikerült a dolog. Székelésnél lágy állagú, szóval nem kemény a széklet. Mindig egy kicsit. Iszok almaecetet, gondolom ez segít. De az inger megvan. A menstruációm tegnap múlt el, és így még nem tudtam letesztelni, hogy hatott -e az orvosság a vizelet inkotenciára. A menstruációm kb 1,5 éve 5-ről 3 napra csökkent. Most is 3 napos volt, de az utolsó napon nagyon kevés volt. Fájt a hasam, de nem volt elviselhetetlen,és csak kisebb vércsomók voltak. A doki szerint a 3 napra csökkenéssel nincs gond. Az után kezdett, hogy bipszián voltam, mert mint kdierült, a méhnyakon gyulladás volt. Újabb szűrésen voltam, és novemberben kellett volna mennem az eredményért, de a doki állandóan betegszabadságon volt. Mire ismét felhívtam az időpintért, addigra szintén betegszabira ment. Végül úgy döntöttem másik dokihoz megyek, de majd 3 hétre rá kaptam időpontot. Kész ideg vagyok már, főleg ilyen bonyolult tünetekkel. A menstruációt illetően a bipszia után volt olyan, hogy 3 napig erősen véreztem. A doki erre csak valamilyen vérzéscsökkentő cseppet adott, de mire elkezdhettem volna, már elmúlt a 3 nap. Volt rá alkalom, hogy vércsomók voltak, de most nem volt ilyen. Ami még változott a biopszia után, vagy lehet a munkahely változtatás után, hogy régebben amikor fájt, akkor nyugton kellett maradjak, különben nem múlt el a fájdalom. Most meg úgy kényelmesebb, ha lassan, de mozgok. Ez a mostai, idei tünetek zavarnak. Januári menstruációm után 15 nappal hasfájásom volt, majd olyan,mintha valami nyomná a hasam, a méhem. Olyan fura érzés, és után jött a vizeletcsepegés, majd széklet problémák. Annyira zavaró ez a széklet inger. Na meg a szelek... Elég rendszertelenül ettem mostanság, és mozogni sem mozogtam a vizeletcsepegés miatt. Pedig idén elkezdtem edzeni. Arra is gondoltam, hogy a hasprés, a hasizom erősítő gyakorlat miatt lehet. Bocsánat, amiért ilyen rendszertelenül fogalmazok, de annyira kivagyok már készülve. Nincs még gyerekem, de nagyon szeretnék pár éven belül. Ezért is vagyok annyira feszült, és szorongós.

2017. febr. 20. 22:51
 1/3 A kérdező kommentje:
Volt már barnázásom is volt menstrucáió előtt és után. Most nem látom, hogy lenne...
2017. febr. 20. 22:52
 2/3 A kérdező kommentje:
*MÉHNYAK BIOPSZIA
2017. febr. 20. 22:54
 3/3 anonim ***** válasza:

Nekem volt miómám, a tünetei a következők voltak:

-erős, darabos (nagyon erős menstruáció)

-nagyon erős alhasi görcsök

-puffadás

-néha emésztési gondok (ez nem biztos, hogy ettől)

A méh nyálkahártyája 4 x megvastagodva (orvos szerint ez a méhtestrák melegágya)amit az okozott, hogy nem tudott a méhem megfelelően tisztulni, a mióma miatt a méhösszehúzódás nem volt megfelelő. Ez persze nem mindenkinél okoz hasonló gondot, mert itt számít a mióma mérete és elhelyezkedése.

Ultrahanggal észrevehető a mióma mérete, helyzete, a méhnyálkahártya vastagsága stb.

Sajnos nekem csak a méheltávolítás segített.

Szerintem nálad a biopszia okozott egy kis gondot, illetve a hasi panaszokat bélrendszeri dolgok is okozhatják. A vizeletcsepegés urológiai probléma. Szépen sorba kéne járni és megkeresni az okokat, de nem szabad idegeskedni, mert az is az egészséged rovására mehet.

2017. febr. 21. 09:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!