Mivel magyarázható, hogy a COVID-járvány idén nyáron 3 hónapra visszaszorul?
Ezt Rusvai Miklós mondta a Kossuth Rádióban. (Ld. pl. [link]
Van ennek hivatalos, tudományos magyarázata? Nem a vírustagadó összeesküvés-elméletek érdekelnek.
Nyáron az emberek többet vannak a szabadban.
Többet szellőztetnek.
A vírust hordozó apró váladékcseppek hamarabb kiszáradnak.
A több napsütés jobban sterilizál.
Szerintem a higiénia bár persze számít, de az ilyen embereknek erősebb az immunrendszere, hidd el, amitől te kidőlsz, ő csak megérzi, hogy hopp kicsit fáradtabb vagyok.
A páratartalom se mindegy, hogy meleg,nedves a nyár, vagy meleg-száraz. Nálunk most 40%-os, Indiában van amikor 90%, de gyakori a 60-80%.
Illetve, ha számszerűsítjük az Indiai halottakat, fertőzötteket lakosságra vetítve, akkor látszik, hogy meg se közelítenek minket, ugyanis 1,4 milliárdan vannak ebből most van 420 ezer új eset, ez azt jelenti, hogy 1.4 milliárdnak a 0,03% fertőzödött meg, de legyen másfél millió fertőzött, mert titkolóznak, az 0,07%.
Magyarország lakossága:9.773.000, nálunk a csúcson 0,12% betegedett meg, tehát jobb a statisztikájuk, ha matematikailag nézzük.
A számok a napi új fertőzöttre vonatkoznak, Indiában bejelentés szerint eddig a legmagasabb: 420 ezer fő volt/nap, erre írtam, hogy legyen másfél millió.
Nálunk a legmagasabb csúcs 11 ezer fő/nap volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!