Tenyleg van aki hisz a homeopatiaban?
Eddig nem voltak ilyen ismeroseim, de most a munkahelyemen az uj kollegano allandoan teriteni akar.
Oltas utan hozott nekem oltaskivezeto tablettat...
Lehet az ilyen emberekkel beszelni, vagy olyanok mint a Jehovak es csak mondjak a maguket?
Meg probaidon van, ha igy folytatja elveszti az allasat nalunk...
"Nem lehet, hogy pusztan a szervezet legyozte a problemat?
Magyaran:siman meggyogyult?"
Mint írtam, érintőbb súlyos felsőlégúti megbetegedése volt. Azóta, hogy ezt szedi, nem volt még csak megfázva sem.
"Egy szer akkor hatásos, ha mindenki meggyógyul tőle, nem csak az, aki "hisz" benne.
Sem egy állat, sem egy három éves gyerek nem hisz benne, másrészt ha fenti állításod igaz lenne, akkor a vényre és vény nélkül kapható gyógyszerek közel 100 %-áról, és a nyugati orvoslásban alkalmazott egyéb kezelések jelentős részéről kijelenthetnéd, hogy nem hatásos.
"Mint írtam, érintőbb súlyos felsőlégúti megbetegedése volt. Azóta, hogy ezt szedi, nem volt még csak megfázva sem."
De ezzel még nem igazoltad hogy az miatt gyógyult meg. Nem gondolod hogy sokkal valószínűbb hogy ezek nélkül gyógyult meg? Rengeteg betegség van gyerekeknél ami idővel magától elmúlik. Nincsen igazolt ok okozati összefüggés.
Az egyetlen "érv" hogy beteg volt majd nem volt beteg. De nem zártad ki annak a lehetőségét hogy a szervezete maga győzte le a betegséget.
Szerintem ez inkább kognitív disszonancia. Annyira rossz lenne belátni hogy feleslegesen lett erre elköltve pár száz ezer vagy millió (fogalmam sincs ekkora idő távlatban mennyibe kerül de biztosan nem olcsó) hogy minden állítást élből elutasít az elme mert senki nem szereti belátni ha nagyot tévedett. Így makacsul ragaszkodsz hozzá hogy ez a gyógyulás a homeo s bogyóktól volt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!