Szerintetek kiugróan magas a koleszterin értékem? A háziorvosom azt mondja, nem. A munkahelyi orvos azt mondja, hogy azonnali közbelépést és kontrollt igényel.
Szerintetek kiugróan magas a koleszterin értékem? A háziorvosom azt mondja, nem, a munkahelyi orvos azt mondja, hogy azonnali közbelépést igényel.
Koleszterin 6.0
HDL Koleszterin: 1.59
LDL Koleszterin: 3.89
37 éves férfi vagyok. Az az érdekes, hogy nem eszem zsíros ételeket, disznóhúst, kolbászokat, szalonnát sem nagyon. Ha elém kerül egy rántott, zsírban tocsogó étel, akkor szalvétával felszívatom a zsírt, és a rántást is nagyrészt kidobom.
Ha megkínálnak otthon nagymama-féle húslevessel, arról is leszedem a zsírt.
Nem értem. Szerintem viszonylag egészségesen étkezem.
Igen! Szénhidrátokból próbálj kevésbé feldolgozott, barna formákat választani, de ne nyerseket és ne pelyhesítetteket! A nyersek és a pelyhesítettek bánthatják a májad a rajtuk lévő avasság és mikrotoxinok miatt. Amiket főzni kell, azokat átmossa a víz, úgyhogy ilyen szempontból okésnak számítanak. A sütöttek megint nem teljesen jók.
Normális zsírokat nehéz enni. A házi kolbásszal, szalonnával nincs sok baj, szerintem, de az iparilag termelt hús, háát, attól nem hiszem, hogy javulni fognak az értékeid. A legjobb olyan húst szerezni, aminél tudod, hogy mit adtak az állatnak legalább kbra.
A növényi olajok megint problémásak, mert a legtöbb iparilag finomított, ami szerintem gané kategória. Lehet találni normálisakat is, de azok drágák és nehezen beszerezhetőek.
A gyümölcsökben zöldségekben nincs sok makrotápanyag, de kiegészítésként kötelezőek. Lehet, hogy pont ezek fogják átbillenteni az arányt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!