Extrém magas koleszterin szinttel szedjem a rosuvastatint vagy keressek alternatív megoldást?
Mindenképp kell szedni, ha ezt a labor adat indokolja, hogy jóval 5 alá csökkenjen.
Ha már elérte a normál szintet, kb másfél hónap, hogy megint magas legyen a gyógyszer nélkül.
A koleszterinnek azt a formáját csökkenti a sztatin, amit az ember mája állít elő a keringésben lévő, fel nem használt cukorból.
Amit az ételekkel közvetlen beviszünk zsírokat, az szinte csak jelképes memnyiség ahhoz képest, amit a máj gyárt le sztatin nélkül a keringésben megjelenő cukorból, hogy zsírként elraktározhassa.
Ez a koleszterin a forrása, az elsődleges oka az agyi érkatasztrófának és a szíinfarktusnak.
Ha a családban az ősöknél jellemző halál ok volt a szív ér rendszeri katasztrófális megbetegedés, akkor nem szabad sokat gondolkodni, beszedd-e, mert hamar utolérhet az ami az ősöket is elvitte, amikor még nem állt rendelkezésre ez a sokunknál életmentő gyógyszer, ami 1987-ben kerül be a klinikai gyakorlatba, ahogy utána kerestem régebben, ezt találtam róla.
Arra emlékszem, nagyanyámnak már felírták, de ő mem szedte be. Végül féloldalára megbénult és a kórházban meghalt.
Apám és nagyapám is 55 évesen ment el sztrókban és infarktusban.
Még 60 éves koromban engem is megkörnyékezett a dolog, aztán elkezdtem szedni a 80mg sztatint. Azóta már eltelt 6 év, és már így semmi bajom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!