Lehetséges hogy a koleszterin dolog kezd megdölni, tényleg nem olyan veszélyes a magas koleszterin mint ahogy azt mondták? Igaza lehet prof. Papp Lajosnak?
2020. okt. 30. 08:47
1/11 anonim válasza:
Lehetseges. Gondolom a problema azokkal a kutatasokkal amin ez a meta-kutatas alapul, hogy nem tudjuk biztosan, hogy az alacsony kezdeti LDL-C es a magas kezdeti LDL-C csoportok mi masban kulonboztek ami meghatarozo lehetett a halalozasra. Azt nem tudom prof. Papp Lajos mit mond.
3/11 anonim válasza:
Egy véget nem érő vita...mindenesetre egy neurológus megsúgta, hogy levitték az értéket hogy fogyjon a gyógyszer. Elhiszem. Azt mondta, hogy 10 alatt nem ír fel semmit. És ezt a háziorvosunk is követi.
4/11 anonim válasza:
Lenkei Gábor videóját is érdemes megnézni erről: https://www.youtube.com/watch?v=U584MCoPK5A&ab_channel=%C3%8..
5/11 anonim válasza:
Lenkei meg xyz videojat nem erdemes megnezni errol. A tudomanyos vitat erdemes (?) kovetni, de XYZ megmondoember dolgait nem.
6/11 anonim válasza:
Édasapám szívkoszorúér szűkülettel került kórházba életveszélyes állapotban hajszálnyira az infarktustól. Ehhez sajnos a magas koleszterinszíntje vezetett. A 3 hetes műtét utáni rehabailitáción előadásokon is részt vettek a betegek ahol bizony elmondták, hogy veszélyes a magas koleszterinszínt a szív és errendszeri betegségeknél. Ez valahogy olyan mint a dohányzás hogy van kis százalék kivétel aki nem lesz beteg tőle de a többség megjárja. Életmód és taplálkozásbeli tanácsokat is kaptak. Tanulva a hibájaból azonnal változtattam mert nekem is magas volt. És kb. 9hónap alatt sikerült normalizálnom a szintet. Én ezt ajánlom mindenkinek.
7/11 anonim válasza:
És az unokám vajon mit kellett volna változtasson 2 éves korában, amikor magas volt a koleszterinje? Ettől függetlenül igazad van.
8/11 anonim válasza:
Nem ismerem az unokádat és nem tudom hogy él, hogy taplálkozik. Ha tudnám tudnék esetleg rá mondani valamit. Azért a magasabb koleszterin (az sem mindegy mennyivel magasabb) általában nem fiatalon okoz gondot. De ami segíthet gyerekeknél az a zabpehely, a lenmagolaj, halfogyasztás, zsíradékok és édességek csökkentése, e vitamin és a mozgás. Ha valakinek normális a koreszterinszíntje bárki - bármit mond a magasra - abból nem lehet baj.
9/11 anonim válasza:
7. Egyebként a genetika is közrejátszik. Én pl vegetáriánus vagyok és semmit nem sütök olajban. Alig fogyasztottam hozzáadott zsiradékot mégis magas volt. De pár kis változtatással mégis sikerült normaizálni.
10/11 anonim válasza:
8-as...maradjunk annyiban, hogy tonna számra ette és eszi a gyümölcsöt, zöldséget, és a halat is nagyon szereti.
9-es...ezt elfelejtettem beleírni a hozzászólásomba, egyértelmű, hogy a genetika belejátszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!