A 8.5 ös cukor inzulinrezisztenciásként sok? Vacsi után 3 órával.
Próbáld ki, csodát fogsz látni! Egy kis ész kell csak, az orvosok azt sajnos nem adnak a gyógyszer mellé.
1. Héjában főzd a krumplit és ne főzd szét!
2. Héjastul edd meg!
3. Egyél hozzá nyers zöldséget, vagy savanyúságot, ami nincs málósra főzve.
4. A normális kolbász nem gané, az magában nem okoz ilyet.
Csodálatos alap szabály, hogy ha a gané szénhidrátforrások mellé eszel nyers zöldséget/gyümölcsöt, vagy nagyobb mennyiségű savanyúságot, akkor csodálatos módon nem fogják annyira emelni a vércukrot.
Miért van ez így? Mert feldolgozott szénhidrátforrásaink csak pár száz, max pár ezer éve vannak, az emberi emésztés pedig jóval régebben és jóval hosszabb idő alatt alakult ki, amikor főleg vadászat, halászat meg gyűjtögetés volt, nem élelmiszeripar.
A krumpli amúgy alapból nem egy élelmiszeripari kaja, hiszen ott terem a földben. Az a baj, hogy szétfőzi az ember.
5ös válaszoló:Köszönöm szépen a tippet.Ha tehetem egészségesen étkezem,csak néha pénzhiány miatt becsúszik egy két ilyen étel havi 3-4x.
Amúgy csirkemellet szoktam.zoleseggel bulgurral enni általában.Igyekszem változatosan étkezni,illetve a szénhidrát csökkentett termékeket enni.Edzőm a kenyeret letetette velem,de én azt a trend × szénhidrát csökkentett kenyeret szoktam enni mondjuk reggelire 3 szeletet.
5. válasz adó!
Részben butaság amit írsz. A cukrosoknak a bevitt szénhidrát mennyiség számít elsősorban. Mindegy ilyen szempontból, hogy héjában főtt-e a krumpli vagy sem. Nagyon sok szénhidrát van a krumpliban illetve a zöldségekben is. Érdemes számolni a bevitt mennyiséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!