A serrborhea dermatitis (ekcéma) tényleg gyógyíthatatlan?
Ezzel diagnosztizáltak nemrég bőrgyógyászaton és mondta az orvos, hogy gyógyíthatatlan de enyhíteni lehet a tüneteket.
Kaptam sok orvosságot rá, de kicsit letaglózott, hogy elvileg gyógyíthatatlan.
Tüneteim: egy ponton nagyon viszket a nyakam, tömérdek korpa a fejbőrön, hajon alapos hajmosás ellenére is, ritkul a hajam foltokban, arcom, homlokom, szemöldököm, fülem viszket, szemöldök és homlok "korpádzik".
Talán 2-3 hónapja gyötör ez engem és nem hittem volna hogy ennyire megvisel, elején még sima korpának hittük pedig több annál, főleg hogy nagyon ritkul a hajam amit a barátnőm is észrevett egyből szinte.
Főleg a nyakviszketés hátul zavar, meg a homlok viszketése..és a korpa. Hiába mosom meg rendszeresen mintha hiába mostam volna, felkaparom majd egy rétegen sok apró korpa marad.
Remélem azért a gyógyszerek hatnak majd, de aki ezzel szenved az tudna kis sztori írni, hogy neki hogy kezdődött, mit mondott a doki, kigyógyult e belőle?
Ennél amúgy mennyire esélyes a kopaszodás? Csak mert, olyan mértékben ritkul a hajam mint korábban sosem. A választóknál látszik, hogy ritkul és észrevehető a fejbőr, főleg oldalt is és nem akar nőni nagyon.
23l
Az ekcéma valamilyen túlérzékenység szokott lenni. Nem bírsz egy vegyszert (sampon, mosószer, öblítő, stb.) vagy élelmiszert (tej, tojás), és így jön ki.
Érdemes vegyszer nélkül illetve minimális ekcémásoknak való szerrel tisztálkodni és mosni, valamint megpróbálni egy mentes diétát. Ha élelmiszer eredetű, akkor nagyon lassan és sokára lesz eredménye a diétának (hónapok).
Ezeken felül pedig érdemes átgondolni, volt-e mostanában valami extra stressz az életedben, és azt kiiktatni.
Nálunk a lányom ekcémás, szerencsére nem fejbőrön legalább.
Jobbulást, ne add fel.
Ugyanúgy gyógyíthatatlan, ahogy az ekcéma. Tehát nem garantálható, hogy eltűnik végleg, de a teljes tünetmentesség abszolút elérhető.
Én ekcémás vagyok, gyerekként több periódusom volt, mikor fellángolt, felnőttként már alig, sok éve nincs egyáltalán.
Férjem seborrheás, kamaszkora óta küzd vele, neki ugyanez, periodikus. Vannak kiváltó tényezők. A stressz is oka lehet, de a férjemnél például a glutén szinte azonnal előhozza. Ha nem eszik gluténeset, akkor lassan helyreáll. Meg kéne találnod, hogy neked mi hozza ki, és azt az okot megszüntetni. A hajhullás normális, de ha véget ér a fellángolt időszak, akkor majd javulni fog a helyzet.
Bőrgyógyász nekem is azt mondta, hogy étel is provokálhatja, olvassak utána, hogy kinek milyen étel hozta elő, kinek mi vált be.
Amikor nekem fellángol, az elsősorban (de nem kizárólag) párás időben történik.
Nekem Zineryt vált be.
Zineryt-ről szakorvost kérdezz meg, hogy jó -e problémádra.
Nem akarok senkit félretájékoztatni és lehet nem mindenkinek hatásos ami nekem bevált (Zineryt), gondolom a bőr-elváltozástól függ, hogy mi segít, akne vagy ekcéma vagy... (nem értek hozzá)
Esetleg ha nem arra a problémára való, nehogy még rontson is a helyzeten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!