Fel lehet épülni gyógyíthatatlannak hitt betegségből?
Az orvosok csomó mindenre rámondják, hogy gyógyíthatatlan, mint:
- rák számtalan fajtája
- magas vérnyomás és egyéb szív-érrendszeri panaszok
- cukorbetegség és más anyagcserezavarok
- allergia
- reflux betegség, IBS, glutén- és laktózérzékenység, meg tucatnyi egyéb gyomor-bélrendszeri tünetegyüttes
- AIDS és más szexuális úton terjedő betegségek
- mentális betegségek, mint mániákus depresszió, skizofrénia, borderline szindróma, autizmus
stb.
Ismertek olyat, akinél diagnosztizáltak egy ilyen úgymond gyógyíthatatlan betegséget, de később mégis sikerült szinte teljesen tünetmentessé válnia?
Nekem például kisgyerekkoromban volt egy csomó allergiám, ezek azóta teljesen megszűntek. A háziorvosom szerint ez lehetetlen, biztos elrontották az allergiatesztet. Miért van olyan érzésem, hogy ez a gyógyszeripar érdeke is, elhitetni az emberekkel, hogy ezek mind gyógyíthatatlan dolgok? (Mivel akkor életed végéig szedheted rájuk a gyógyszert.) De nem szeretném konteó irányába elvinni a beszélgetést, úgyhogy maradjunk inkább a konkrét kérdésemnél.
Miért gondolja mindenki, hogy ha 10-20 évig cseszik az egészségére, akkor majd elég bevenni egy pirulát és folythatja 10-20 évig tovább?
Ha meg nincs pirula akkor nem tehet semmit?
Az szerintem igaz, hogy a gyógyszeripar igencsak érdekelt adott betegségekben. A rákra általában akkor mondják, hogy gyógyíthatatlan amikor végstádiumos, addig pedig mindig megvan az esély a gyógyulásra. A mentális betegségekkel szerintem az a baj, hogy az agyból indul ki, amiről egy csomó mindent a mai napig nem tudnak, nem ismerik úgy, mint például a májat vagy a szívet, sokkal komplexebb. A cukorbetegség pedig vagy inzulintermelő sejtpusztulás miatt alakul ki , vagy pedig autoimmun eredetű folyamat, amit például jó eséllyel meg lehetne gyógyítani őssejt terápiával, de nincs olyan ember aki a cukorbetegség miatt vállalná a kockázatot. Az AiDS-et egy vírus okozza, ami szerintem azért nem gyógyítható, mert nagyon kevés antivirális szer létezik, illetve az a HIV fertőzés utolsó stádiuma.
Az allergia is az immunrendszer betegsége, bonyolult elmagyarázni, hogy ez miért is nem gyógyítható. Viszont gyakran “kinövik” az emberek, hallottam már nem egy esetről.
Az emberi szervezet nagyon bonyolult és komplex, és sajnos nem minden betegség vagy folyamat reverzibilis.
De ezek a dolgok igazából sokkal bonyolultabbak, hogy mi miért nem gyógyítható. Sokat fejlődött az orvostudomány a kezdetektől, de sajnos ez még nem jelenti azt, hogy mindent meg tudnak oldani, ha meg is lehetne elméletben a megfelelő technológia hiányában nem lehetne átültetni a gyakorlatba.
Reflux egyáltalán nem gyógyíthatatlan. A baj az, hogy az orvosok többsége hogy nem a valódi problémát kezeli, hanem csak a tüneteket.
Így pedig az átvert refluxosok egy életig gyógyszervásárlók lesznek. Jobban megéri, mintha kigyógyítanák őket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!