Aki Istenben hisz és Jézusban az miért oltatja magát?
Én hiszek Jézusban és eszem ágában sincs félni holmi vírustól, mert tudom hogy az Isten kezében vagyok akkor visz el amikor akar, mi ellen kéne védekeznem akkor?
Lukács 12
" Nektek, barátaimnak mondom: Ne féljetek azoktól, akik a testet ugyan megölik, de aztán semmi többet nem tehetnek. Megmondom én nektek, kitől féljetek: Attól féljetek, akinek, miután megölt, ahhoz is van hatalma, hogy a kárhozatba taszítson benneteket. Igen, mondom nektek, tőle féljetek. 6Ugye két fillérért öt verebet is adnak. Mégis az Isten nem feledkezik meg egyetlenegyről sem. 7Sőt még a fejeteken a hajszálakat is mind számon tartja. Ne féljetek hát! Sokkal többet értek ti, mint a verebek. 8Mondom nektek, hogy aki tanúságot tesz mellettem az emberek előtt, azt majd az Emberfia is magáénak vallja az Isten angyalai előtt. 9Aki azonban megtagad az emberek előtt, azt én is megtagadom Isten angyalai előtt. "
Először is köszönöm a válaszokat, azért látom el gondolkodtatott egyeseket, igazából a szándékom az volt a kérdés felvetéssel hogy akik hisznek jobban higgyenek hisz erről szólt nekünk Jézus hogy ne féljünk semmitől, ne aggódjunk semmi miatt mert az Atya gondot visel az ő híveire itt és oda át is. Tehát ezzel csak bátorítani szerettem volna hogy aki hisz higgyen jobban, mert Isten nem sorolható sehova, ő az aki majd be sorol minket amik szerint cselekedtünk.
De egyébként amikor az utcán megyek és mondjuk nincs rajtam teljesen a maszk, és látom hogy szembe jön valaki akkor felhúzom mert nem áll szándékomban senkit sem botránkoztatni, ha meg kérnek hogy húzzam fel jobban a maszkot felhúzom, de nem azért mert félek, ha nem mert a másik ember lelki ismerete lesz tőle nyugodtabb. Ha valaki meg kér hogy álljak arrébb hogy ne fertőzzek arrébb állok, ha nyugodtabb lesz tőle. Én tudom hogy Isten meg óv ha meg akar óvni. És hiszem hogy ez mindenkire igaz mint a gravitáció független a hitétől. De más néző pontból érthetően másnak tűnik a valóság.
Tehát nem áll szándékomban senkit sem meg botránkoztatni, ám ha Istenről van szó és Jézusról az szükségképpen botránkozást fog okozni a nem hívők szemléletében.
Én is hasonlóan gondolkodom.
Ám nem vagyok biztos benne, hogy aközött a sok ember között, aki meghalt a vírusban , nem volt senki, aki hasonlóan gondolkodott😒
...
Szerintem a vakcinát a végtelenségig nem kerülhetjük el...kicsit olyan ez, ha kimész a jeges szélbe, megfázol; hiába vigyáz Rád Isten...
Nekem nem kimondottan azzal van a bajom, hogy fel kell venni egy oltást (pedig van ‘alapbetegségem’, amire napi gyógyszert szedek)... nem szeretnék kísérleti nyúl lenni... majd 1-2 év múlva talán.
Lukács még nem ismerte a koronavírust.
Amúgy templomokon is van villámhárító.
16-os engem meg az szomorít el, hogy emberek még járhatnak templomba, miközben rengeted munkahelyet megszűntettek.
Az is elkeserít, hogy miközben az anyám a Covid osztályon fekszik, azt kell olvasnom, hogy vallásosként hogyan készülsz végigfertőzni mindenkit.
Őszínte leszek, undorodom tőletek. Nem találok szavakat arra, hogy milyen szűk látókörű idióták élnek köztünk. Ha majd a te anyád fekszik kórházban, vagy te dolgozol vedéglátásban, majd elgondolkodol. Isten azt mondta... büdös férgek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!