Meddig kell vajon még a maszkot hordani?
Csak úgy nagyjából persze.
Idén esélyes lenne hogy már nem kell maszk vagy még jövő év is maszkos lesz?
Nem úgy kell megítélni a kérdést én mit szeretnék, vagy hogy mit gondolok, hogy az emberek mit szeretnének... hacsak nem gondoljuk azt, hogy erős demokratikus hatások fognak érvényesülni...
Azt kell megnézni, hogy a politikusok hogyan fognak dönteni. Igaz, hogy Big Data politizálás megy, tehát populisták, de ez most speciális helyzet, mert járvány van. Ergo ha a politikus, kormány lazít olyankor a szabályokon, amikor még vírusveszélyben az országa, és túl sokan halnak meg, akkor az biztosan erősen kihat a népszerűségére. Valószínűleg jobban, mintha óvatosságból tovább megtartaná a maszkviselési és egyéb szabályokat.
Egyébként aki azzal jön, hogy Szlovákiában sem jött be a maszk: valószínűleg az oktatási intézmények nyitvatartása miatt indult be leginkább. És sajnos Magyarországon is ez várható, ha nem lesz változás:
(és Szlovákiában tömeges tesztelés van, itt pedig nincs. Tehát jóval több megfertőződött ember is lehet már Magyarországon is)
#42 Persze, Svédországban és Fehéroroszországban is ez okozta a bajt. Oh, wait.
Egyébként az elméletedre semmilyen bizonyíték nincs, a British Medical Journal cikke: [link]
#43 az általad linkelt cikk nagyrészt a szociális hatásokról szól. Egy mondatot találtam, ami egészségre vonatkozik: "The overall risk to children and young people from covid-19 is very small" - és az itt található forrás pedig egy 2020 szeptemberéből származó cikk, ami leginkább a halálozásról szól. Igen, gyermekeknél jóval kisebb a halálozási arány, viszont azóta már tudjuk, hogy lehetnek súlyos szövődmények azoknál is, akik alig tapasztaltak tüneteket a betegségük ideje alatt. Viszont gyorsan átfutva azt nem látom, hogy miért ne vihetnék haza a gyerekek a családjuknak.
Egyébként egyetértek azzal, hogy alsó tagozaton nyitva kellene tartani az iskolákat, pl. az írás tanulásához font a jelenléti oktatás. A szociálisan rászorult helyzetben lévőkkel is foglalkozni kellene. De a legtöbb gyerek otthonról is tanulhatna. Mindenesetre teljesen külön dolog az, hogy mi az, ami szociális és pedagógiai szempontból jó/káros, és mi az, ami a vírus terjedése szempontjából.
Amíg felveszik.
A sok hülye támogatja ezt az intézkedést azzal, hogy felveszi az utcán is, de még akkor is amikor a közelében senki nincs 1 km-es körzetben sem...
Ha mindenki letépné magáról, mit tudnának csinálni? De amíg csak 1-2 ember, addig az egyént büntetik, mert ugye elfogadták a szabályt a többiek és az az 1 szabályszegővé lesz.
Szerintem örökké ez lesz, mert akinek nem tetszik a dolog, ezt hangoztatja, de annyira beszari hogy mégsem meri nem felvenni még az utcán sem! Sok ilyet ismerek. Ők a tökéletes birkák. Mindig le vagyok oltva, hogy mert a szabály az szabály! Mondom jó hülyék is vagytok! Ha az oltásban úgy ahogy van méreg lenne, akkor is beadatnák maguknak mert azt mondják kötelező. Kiakasztó.
Gondolom fel se merül, hogy van akinek JOBB.
Én hosszú hajúként és allergiásként nagyon szeretem a maszkot, a polleneket is valamennyire szűri és a hajamat is távol tartja a nyelőcsövemtől, de tényleg főleg az allergiám miatt kellemes, gyakran mosva jelentősen csökkentette a fuldoklásos-t@knyos tüneteimet, erdei túrákra is felveszem már egy ideje. (Igaz, én nem is csak az elmúlt 1 évben hordtam)
Bocsánatodat kérem, amiért birka vagyok és nem tépem le magamról, hogy rosszabb lehessen nekem! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!