Meddig kell vajon még a maszkot hordani?
Csak úgy nagyjából persze.
Idén esélyes lenne hogy már nem kell maszk vagy még jövő év is maszkos lesz?
Szlovákiában is nagyon sokan megszegik a szabályokat. Sőt, még mindig vannak, akik "nem hisznek a vírusban". Itt egy nagyon jó videó róla, érdemes végig nézni:
https://www.youtube.com/watch?v=7XHzz7Q88gA&ab_channel=Param..
#34 szerintem az 1. emberi jog az élethez való jog. Utána az egészséges élethez való jog. Amiket ugye nem szabad elvenni másoktól sem, mert mindenkinek kijár. Csak nagyon sokadik helyen jön, és nem is igazán emberi jogról van szó, hogy milyen higiéniai és öltözködési előírásokat kell betartani. A fenébe is, nem burkát kényszerítenek ránk, értsük már meg végre mindannyian, hogy ez az egészségünkért van!
Valaki mondhatná, hogy emberi joga alsónemű nélkül közlekedni, hiszen ez a természetes, így születtünk... Nem lenne igaza! Vannak bizonyos társadalmi normák. És ha (még/már) túl sokan vannak (pl. >3%), akiknek az érzelmi vagy értelmi intelligenciája nem éri el azt a szintet, hogy magától betartsa, akkor bizony jogszabályt kell alkotni.
De nyilván "a tudósokat megvesztegette Soros/Orbán/BillGates/agyógyszerlobbi/maszklobbi" és aki erre rájön, az meg a felvilágosult, aki túljár az "agymosók" meg a "diktátorok" agyán... én meg le leszek pontozva.
(még azon lehetne elgondolkodni, hogy miért van az, hogy a maszkot ellenzők zöme miért a társadalmi perifériára került emberek, a hajléktalanok, a munkanélküli etnikukom, miért van az, hogy ha elmegyünk mondjuk egy mérnök irodába, akkor a mérnökök, és a főnökség viselni fogja, de a takarítónőnek kilóg az orra... és persze, van kivétel, van értelmiségi is, aki nem veszi fel, de ők vannak kevesebben)
#35 Itt lenne az ideje belátni, hogy a Szlovák-modell csődöt mondott. Ennek a belátásához még csak nem is kell értelmiséginek lenni.
Az meg, hogy a szabályokat be nem tartókra próbálod ráhúzni, enyhén szólva nevetséges, hiszen mindenhol vannak olyanok, akik nem tartják be a szabályokat. (amik közül sok eleve logikátlan)
#37 Egyéni döntés kellene az is legyen, ebben nincs köztünk vita.
De akkor ennyi erővel nyugodtan felszámolhatnánk a többi jogot is.
Értem, és ha én bekötöm magam az autóban, de a mellettem ülő nem, ütközéskor pedig az ő röpködő tömege miatt sérülök meg, akkor így jártam?
Sebességkorlátozás is egyéni döntés kéne hogy legyen? Nálunk pl. sokan járnak át a házunk előtt 100 km/h körül, gondolom ennek örvendenem kéne hiszen sok jogtudatos önálló lélek közlekedik itt? :))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!