Meddig kell vajon még a maszkot hordani?
Csak úgy nagyjából persze.
Idén esélyes lenne hogy már nem kell maszk vagy még jövő év is maszkos lesz?
Arra ott a zsebkendő, talán használni kéne, pofon egyszerű. Lehet vinni magunkkal fertőtlenítőt, kapaszkodás, vonaton való vécézés után stb. Kinek milyen igénye van. De ne kelljen már évekig pofarongyot hordani! Nem látjuk az emberek arcát, pedig az nagyon fontos! Ez nem zavar senkit?
Az pedig, hogy a gyerekeknek is ezt a szart kell hordani, a legfelháborítóbb dolog, emberiség elleni tett! Ez a véleményem. Akár 5, akár 16 éves! Szomorú látvány, ahogy a kisgyerekek mennek óvodába, iskolába, és nem látszik a szép kis arcuk! Szeretem a gyerekeket, ők a jövő nemzedék, ne tegyük már tönkre őket! Elgondolkoztak már ezen? Nekem hónapok óta jár a fejemben. Ne tegyenek maszkot a gyerekekre!!!
Hát nézd, nekem az is jó ha törvényileg kötelezővé teszik a zsebkendő megfelelő használatát, és be is tartatják.... de ennél a maszk egyszerűbb volna. :)
A gyerekek meg, hát nem tudom. Szegényeknek zoknit is kell hordani, meg gatyát.
Értem a logikát, de ugyanezen a vonalon én is mondhatnám, hogy aki retteg a maszktól, az maradjon otthon. :D
Ez nem így működik. :)
Szóval aki nem szeretné más testváladékait taperolni, az retteg? Ezt megindokolnád, kérlek?
Se tévém, se rádióm nincs amúgy.
14. Pedig igen, nagyon hasonló a helyzet a ruházathoz! Ha a társadalom nem épített volna ki olyan társadalmi normákat, miszerint ruha nélkül szeméremsértő illetve túlságosan nem higénikus lenne utcára menni, akkor az sem terjedt volna el. Jó példa a (kis méretű) női bugyi. Régen (a 20. század eleje táján) az egyház szeméremsértőnek(!) találta. Ma inkább azt tartjuk kirívónak, ha valaki nem vesz fel alsóneműt.
De hasonlóan a zsebkendő is kulturális dolog. Afrikában egyes helyeken például undorítónak tartják a használatát. Felénk az az undorító, ha valaki nem használ. Nagyon az elején tartunk a folyamatnak, de szerintem pár éven belül el fog terjedni a használata járványveszélyes időkön kívül is (legalábbis tömegközlekedési eszközökön).
17-es: eddig is voltak igénytelen, gusztustalan emberek, eddig se mosott mindenki kezet, csavargók most is utaznak, némelyik hónapokig nem fürdik, azért miért nem emelik fel a szavukat? Jönnek a pátyolgatóik, hogy nyugodtan alhassanak, hugyozzanak az utcán, a buszon, mert joguk van hozzá.
Soha nem kaptam el semmit utazás alatt, de, mint mondtam, lehet fertőtlenítőt hordani és bedörzsölni a kezet kapaszkodás után.
Azért a fütyit, puncit, feneket az archoz hasonlítani elég hülye és meredek dolog. Másik, nagyon fontos ismerkedésnél, állásinterjún, de máshol is a szemkontaktus. Senki ne mondja már, hogy normális, ha nem látjuk az emberek arcát! Nagyon zavaró. Másik lényeges, a hallássérültekre senki nem gondol? Életbevágó, hogy a másik száját lássák és le tudják olvasni, mit mondott. De hát kit érdekelnek a sérültek, fogyatékosok, gyerekek, öregek? Közülük se bírja mindenki, nehezen vagy egyáltalán nem kapnak benne levegőt. Asztmások? Folytathatnám.
"azért miért nem emelik fel a szavukat?"
Ez engem is zavar, én felemeltem a szavam ez ellen is, és nem tudom hogy mások miért nem.
Van hallássérült kolleginám aki szájról olvas, persze nehezebb neki, de ő is hordja a maszkot és nem támogatja hogy emiatt ne hordjunk maszkot.
Én hajlamos vagyok fulladni allergiák miatt, nekem ezen spec. segít a maszk. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!