Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Szerintetek aki be van oltva...

Szerintetek aki be van oltva annak minek kell maszkot hordani?

Figyelt kérdés
Nem értem hogyha aki elvileg be van oltva akkor védett gondolom és nem kapja el és nem is fertőz meg senkit hogy akkor minek kell nekik maszkot hordani? Én mondjuk nem fogom magam beoltatni mert allergiás vagyok minden oltásra és a legelső oltást amikor kaptam kiskoromban epilepsziás lettem tőle. Tehát nekem nem való semmilyen mesterséges oltás viszont tényleg nem értem az embereket hogy akkor mégis mire való az oltás ha utána is hordanak maszkot?
2021. febr. 13. 19:25
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
79%
Másokat megfertőzhet.
2021. febr. 13. 19:25
 2/12 A kérdező kommentje:
Mégis hogyan? Az oltás a vakcina arra van hogy akkor már nem kaphat el vírust tehát mégis hogy a fenébe fertőzhet meg másokat, ennek így nincs se értelme se logikája de innen látszik az emberek sem értenek már semmit csak csinálják azt mint a kormány mond meg a média.
2021. febr. 13. 19:27
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem, a vakcina csak felkészíti az immunrendszert arra, hogy megfelelő módon védekezzen ellene (antitesteket kezd termelni). Így ha elkapja az illető, akkor a vírus már nem lesz tök idegen a szervezet számára, ergo könnyebben legyőzi. Ne az embereket szidd a saját tudatlanságod miatt.
2021. febr. 13. 19:30
 4/12 A kérdező kommentje:
Én nem vagyok tudadtlan de mindegy csak logikus gondolkodású. Ez nem így van. Azt mondták hogy akit beoltanak az védett lesz tehát olyan ez mint mondjuk a rubeola elleni oltás mondjuk hogy akkor nem kapja el, ergo nem is tud fertőzni. Vagy ha elkapja úgyis hogy be van oltva az illető akkor meg miért olyan fontos a a vakcina az embereknek? Ha nem véd semmit elmondásod szerint csak könnyebben "legyőzi".
2021. febr. 13. 19:34
 5/12 A kérdező kommentje:
ÉS még valami akkor életünk végééig maszkot kell hordani mindenkinek mert ha vírus nem fog eltűnni.
2021. febr. 13. 19:35
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Én nem fogok válaszolgatni a kérdéseidre, mert nincs kedvem hozzá, ezért belinkelem a védőoltásokról szóló wikipédia oldalt. Olvasgass csak.

[link]

2021. febr. 13. 19:37
 7/12 anonim ***** válasza:

'A vakcinák megtanítják az immunrendszerünket arra, hogyan védekezhetnek az adott vírussal szemben. A Covid19-oltóanyagok is ezen az elven alapulnak.

A védőoltások úgy fejtik ki hatásukat, hogy a vírus egy részét beviszik a szervezetbe, hogy ott immunitást válthassanak ki anélkül, hogy fertőzést okoznának. Ez megvéd bennünket az esetleges vírusfertőzésektől a jövőben.

A sejtek „elolvassák” a genetikai kódot (ez a mi DNS-ünk) és ideiglenes genetikai utasításokat adnak (RNS formájában) a szervezetünknek arra, hogyan állítsa elő a fertőzés leküzdésére szolgáló fehérjéket. A fehérjék létrehozását követően az RNS lebomlik. A Pfizer–BioNTech és a Moderna által előállított vakcinák beazonosítják a megfelelő fehérjét (ez a tüskefehérje), amellyel a koronavírus megfertőzi az egészséges sejteket. Ez a két oltóanyag egy módosított RNS-t – mRNS-t – ad a sejteknek, amely arra utasítja őket, hogy a vírus többi része nélkül állítsák elő ezt a tüskefehérjét. Ezt követően a szervezetünk egy bizonyos idő elteltével immunitással rendelkezik a tüskefehérjével szemben. Az oltásnak köszönhetően tehát az emberi szervezet megtanulja, hogyan azonosítsa ezt a fehérjét, és tényleges fertőzés esetén emlékezni fog rá, hogyan kell gyorsan előállítani a fehérje elpusztítására szolgáló antitesteket.'

Forrás: [link]

2021. febr. 13. 19:41
 8/12 A kérdező kommentje:
Igen de akkor minek maszkot hordani mégis akik be vannak oltva? Ez még mindig nem értem.
2021. febr. 13. 19:45
 9/12 anonim ***** válasza:
Nem vagyok a tanárod, hogy mindent a szádbarágjak. A hetedik válaszomban minden szükséges információ megvan ahhoz, hogy az általad említett logikus gondolkodással felvilágosodj.
2021. febr. 13. 19:50
 10/12 anonim ***** válasza:
0%
A válasz rém egyszerű: mert ez a törvény.
2021. febr. 13. 20:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!